Tătaru încearcă să justifice problemele de la DSP: De ce nu se răspunde la telefon și nu s-au plătit 50 de milioane de lei către centrele de testare

Tătaru încearcă să justifice problemele de la DSP: De ce nu se răspunde la telefon și nu s-au plătit 50 de milioane de lei către centrele de testare
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a evaluat, joi dimineață, situația epidemiologică din județul Timiș.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, joi, despre problemele de la Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) din țară.

El a explicat că angajații DSP răspund greu la telefon sau nu răspund deloc pentru că nu există personal medical suficient.

Cu Raed Arafat în platou, Digi24 a sunat la DSP. Cât a durat până când cineva a răspuns

Tocmai din acest motiv, a punctat Tătaru, au și fost detașați medicii școlari la DSP-uri. El a evaluat în această dimineață situația epidemiologică din județul Timiș.

Ați primit în ultima perioadă mai multe corespondențe, chiar și de la IGSU, în care angajații se plângeau că cei de la DSP nu răspund la telefon, a spus o jurnalistă.

ADVERTISING

Ministrul Tătaru a replicat:

Noi avem aceste discuții în Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Nu numai la DSP București. Mai multe direcții, prin lipsă de personal, ori prin suprasolicitare în momentul respectiv, au avut niște răspunsuri tardive sau uneori chiar nu s-a răspuns la telefon.

Tocmai de aceea, noi am detașat medicii școlari în aceste DSP-uri. Pentru a ajuta niște activități, inclusiv anchetele epidemiologice.

În următoarea perioadă sper, nu doar DSP București, care a primit prin intermediul STS o centrală ca să poată răspunde în timp util, ci și celelalte DSP-uri să poată comunica cu populația.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății
ADVERTISING

Povestea unui polițist cu COVID-19, lăsat în agonie de DSP București. Sunt 1.000 de polițiști infectați în țară

Banii pentru centrele de testare

Jurnaliștii au vrut să știe și situația centrelor care fac teste pentru coronavirus, dar care spun că nu au primit bani în acest sens. Ar fi vorba despre 50 de milioane de lei.

Profesorul Rafila spune că multe DSP-uri nu sunt pregătite. Tătaru zicea că acum au ce le trebuie

Ministrul Tătaru a confirmat situația, dar a precizat că vina este a DSP-urilor. Direcțiile nu au făcut deconturile, astfel că nu se poate face plata către centrele de testare.

ADVERTISING

Am evaluat și acest lucru. În urma unei sesizări de acest fel, am plecat la DSP București. Într-adevăr, se confirmă. A fost acolo și dna director CNSCBT, șeful de asistență medicală. Am făcut o evaluare. Și atunci zilele următoare se va face plata. Așteptăm acele deconturi pe care trebuiau să ni le facă DSP-urile, pentru că nu putem declanșa plata.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

”Da, de la DSP a plecat problema. Dar ține de fiecare DSP în parte. Sunt anumite DSP-uri cu anumite deficiențe și nu s-a făcut plata”, a mai spus ministrul.

Punctual, referindu-se la DSP Timiș, Tătaru a spus că în acest caz s-a făcut plata parțial.

Patru epidemiologi de la DSP Bucureşti au demisionat. Arafat: E ca soldatul care ar spune în război că e prea greu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇