SUA au donat Republicii Moldova o jumătate de milion de doze de vaccin Johnson&Johnson

SUA au donat Republicii Moldova o jumătate de milion de doze de vaccin Johnson&Johnson

Statele Unite au trimis 500.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19 Johnson & Johnson (J&J) Republicii Moldova, în cadrul luptei Washingtonului împotriva pandemiei la nivel mondial.

”Îmi face plăcere să anunţ donarea a 500.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson Republicii Moldova. Această livrare consolidează angajamentul Statelor Unite de a învinge pandemia Covid-19 la nivel mondial şi de a ajuta Republica Moldova”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter secretarul de Stat american Antony Blinken, care ataşează mesajului imigani de la livrae.

Pandemia Covid-19 a afectat economia acestei foste republici sovietice cu 3,5 milioane de locuitori, una dintre cele mai sărace ţări din Europa.

ADVERTISING

Această jumătate de milion de doze de vaccin anticovid J&J a fost trimisă în Republica Moldova luni, precizează un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Livrarea face parte din efortul Statelor Unite în cadrul COVAX, un program al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de distribuire a unor vaccinuri anticovid celor mai sărace ţăridin lume.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇