SUA au dat undă verde Roche, pentru un test care face diferenţa între COVID şi gripă

SUA au dat undă verde Roche, pentru un test care face diferenţa între COVID şi gripă

Grupul farmaceutic elveţian Roche a obţinut undă verde din partea Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) pentru un test de diagnosticare ce permite detectarea şi diferenţierea virusului SARS-CoV-2 de virusurile gripale A şi B, transmite vineri AFP.

Denumit Cobas SARS-CoV-2 & Influenza A/B, acest test a fost aprobat de FDA în cadrul unei proceduri de autorizare de urgenţă, conform unui comunicat al Roche în care se precizează că testul va fi disponibil şi pe pieţele care acceptă marcajul „CE”.

ADVERTISING

"Odată cu apropierea sezonului gripal, acest nou test este în mod particular important în măsura în care SARS-CoV-2 şi infecţiile gripale se pot dovedi dificil de deosebit doar pe baza simptomatologiei", a declarat Thomas Schinecker, directorul general al Diviziei de diagnosticare din cadrul Roche, citat în comunicat.

Roche va lansa la sfârșitul lui septembrie un test rapid pentru coronavirus: Dă rezultatul în 15 minute

"Acum, printr-un singur test, profesioniştii din domeniul sănătăţii pot să pună cu toată încrederea diagnosticul corect şi să aleagă tratamentul cel mai eficient pentru pacientul lor", a adăugat el.

ADVERTISING

Acest test, realizat pe baza eşantioanelor de recoltare nazală sau nazofaringiană prin tamponare, este destinat pentru utilizarea pe maşinile Cobas 6800 şi 8800, care sunt distribuite pe scară largă în spitale şi sunt capabile să analizeze volume mari de eşantioane.

Pentru acest test, se pot obţine până la 96 de rezultate în aproximativ 3 ore, conform Roche.

Numărul unu mondial în domeniul oncologiei, grupul elveţian dispune şi de o importantă divizie specializată în diagnosticarea medicală.

Citește și SUA nu se alătură coaliţiei mondiale pentru găsirea unui vaccin anti-COVID, pentru că lui Trump nu-i place OMS

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇