Spitalul Județean Ilfov, care se află în Bucureşti, devine unitate COVID

Spitalul Județean Ilfov, care se află în Bucureşti, devine unitate COVID

Spitalul Județean Ilfov (aflat pe Bd Basarabia din Bucureşti) va fi unitate COVID.

Anunţul a fost făcut miercuri de premierul Florin Cîțu, după şedinţa de guvern.

Prim-ministrul a vorbit ieri cu președintele Consiliului Județean Ilfov (Hubert Thuma, PNL) și i-a propus ca spitalul județean să se transforme în unitate COVID. Șeful CJ Ilfov a acceptat solicitarea premierului.

„I-am propus șefului Consiliului Județean Ilfov să luăm Spitalul Județean Ilfov, să fie unitate COVID, a acceptat”, a spus premierul Florin Cîțu.

ADVERTISING

Prima dată când acest spital a devenit unitate Covid a fost în iulie 2020, din ordinul ministrul Sănătății de la acea dată, Nelu Tătaru.

Paturi noi la ATI

De asemenea, autoritățile au decis să suplimenteze numărul de paturi ATI pentru bolnavii COVID.

"Ieri am cerut în videoconferinţă, la Ministerul Sănătăţii, informări despre problema paturilor ATI. Ministerul Sănătăţii îşi asumă, la nivel naţional, printr-un plan de rezilienţă, operaţionalizarea rapidă a noi paturi de terapie intensivă, până la cifra de 1.522.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Şi ieri în conferinţă am spus că eu cred că ar trebui să mergem spre 2.000 de paturi, dar asta este ce avem acum, informaţii. Cele mai multe dintre acestea vor fi operaţionalizate în Bucureşti. Va ajunge în prima fază la 308 paturi ATI pentru pacienţi COVID. Cluj va ajunge la 82 de paturi. Mureş - 79 de paturi. Iaşi - 77 de paturi. Timiş - 71 de paturi ATI pentru cei cu COVID", a declarat premierul.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇