Creștere accelerată a cazurilor de gripă din spitale. Medic: E de așteptat să avem și mai multe

Creștere accelerată a cazurilor de gripă din spitale. Medic: E de așteptat să avem și mai multe

Medicul Adrian Marinescu, director medical al Institutului Matei Balş din Capitală, a subliniat că a crescut numărul cazurilor de gripă în spitale, fiind vorba, în general, despre pacienţi care nu s-au vaccinat antigripal.

”E o creştere a cazurilor de gripă care se vede accelerat în ultimele două săptămâni, o creştere cu 50 la sută. Încă din octombrie, când vorbeam despre prevenţia prin vaccinare şi când spuneam că bine ar fi să ne pregătim de sezon, atunci spuneam că din experienţa altor ani, sfârşitul anului şi începutul anului următor înseamnă presiunea cea mai mare prin gripă”, a declarat medicul Adrian Marinescu, la Medika TV.

ADVERTISING

La finalul acestei luni şi în lunile ianuarie-februarie se aşteaptă o creştere a cazurilor de gripă.

”E de aşteptat ca, la finalul lunii decembrie şi mai ales ianuarie-februarie, să avem şi mai multe cazuri. În funcţie de cât de mult am reuşit să ne protejăm prin vaccin, ne va fi viaţa mai simplă sau nu, de gripă”, a spus Marinescu.

La spital ajung pacienţii care nu s-au vaccinat antigripal.

”Evident, la spital ajung cei care sunt nevaccinaţi. Sigur, nu există un vaccin care să fie sută la sută în sensul de protecţie, dar în general cei care s-au vaccinat fie nu se infectează, fie fac o formă totuşi uşoară sau medie. Cei care vin la spital cu complicaţii, cu insuficienţă respiratorie, sunt cei care nu s-au vaccinat şi din păcate realizează cum i-ar fi ajutat vaccinul, târziu, în momentul în care ajung în spital şi au deja probleme”, a afirmat Adrian Marinescu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇