Șeful Pfizer spune că pastila experimentală antiCovid ar putea fi disponibilă în curând și confirmă că vom avea nevoie de a treia doză de vaccin

Șeful Pfizer spune că pastila experimentală antiCovid ar putea fi disponibilă în curând și confirmă că vom avea nevoie de a treia doză de vaccin

Medicamentul oral experimental pentru tratarea Covid-19 al companiei Pfizer ar putea fi disponibil în curând, a declarat, vineri, directorul general al producătorului american de medicamente, Albert Bourla.

Acesta a făcut declarația la Delphi Economic Forum VI din Atena.

Bourla a cofirmat totodată, pentru prima oară, că va fi nevoie să facem și a treia doză de vaccin, după opt luni de la imunizare, pentru a ne proteja faţă de noile mutaţiile de coronavirus apărute, potrivit publicaţiei Greek City Times.

”Ar trebui să fim precauţi până la încheierea studiilor clinice, dar dovezile de până acum, sunt încurajatoare”, a spus Bourla despre medicamentul experimental.

Acesta a explicat că substanţa la care lucrează compania omoară virusul şi este foarte sigură, dar a adăugat că orice concluzii sigure legate de aceasta vor fi disponibile după  această vară.

De ce avem nevoie și de a treia doză

În ceea ce priveşte vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat cu producătorul german de medicamente BioNTech, Bourla a spus că, în opinia sa, va fi necesară o a treia doză după 8-12 luni după administrarea celei de-a doua.

Imunitatea oferită de vaccinul realizat de Pfizer-BioNTech este de cel puţin şase luni, a mai spus Bourla, adăugând că o doză de rapel va fi necesară în fiecare an.

El a mai arătat că, până acum, vaccinul a fost capabil să trateze toate variantele apărute.

Ştirea nu este o surpriză. De la începutul acestui an, variante ale coronavirusului original au apărut în întreaga lume. Variantele au fost identificate în Marea Britanie, India, Africa de Sud, Brazilia, New York şi multe alte zone din întreaga lume

Bourla a vorbit, la forumul economic din Atena, despre caracterul adecvat al vaccinului Pfizer şi despre obiecţiile sale faţă de renunţarea la drepturile asupra brevetelor de vaccin.

CEO-ul Pfizer, născut la Salonic, s-a referit iniţial la poziţia pe care a adoptat-o ​​împotriva suspendării brevetelor pentru vaccinuri. După cum a subliniat, în ceea ce priveşte preţul, Pfizer oferă deja vaccinuri contra cost, în funcţie de situaţia financiară a ţărilor care îl achiziţionează.

În ceea ce priveşte volumul de producţie, companiile au deja capacitatea de a produce cantitatea necesară de vaccinuri, a spus Bourla, adăugând că Pfizer intenţionează să producă 3 miliarde de doze de vaccin pentru coronavirus la nivel mondial pentru 2021 - şi 4 miliarde de doze în 2022.

Citește articolele zile pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇