Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: 90 de copii infectaţi cu noul coronavirus sunt în spital, dintre care 5 sunt intubați

Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: 90 de copii infectaţi cu noul coronavirus sunt în spital, dintre care 5 sunt intubați

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan anunţă că aproximativ 90 de copii sunt internaţi în spitale, având COVID-19, iar cinci dintre ei sunt intubaţi.

Publicitate

"Sunt 120 de paturi (de Terapie Intensivă - n.red.) pentru copii la nivelul întregii ţări. Sunt ocupate, momentan, cu copii în fază gravă, intubaţi, cinci paturi.

Este impresionant că am pus în funcţiune paturi de terapie intensivă, însă pe măsură ce acestea sunt identificate, nu de acum, se săptămâni încoace, ele sunt foarte rapid ocupate şi de asemenea este impresionant faptul că putem să găsim resursa locativă pentru paturile de terapie: avem ventilatoare, monitoare, injectomate şi ce mai trebuie, problema este cu resursa umană care de un an de zile este mai mult decât chinuită şi supusă unor eforturi deosebite”, a declarat Andreea Moldovan, marţi, într-o conferinţă de presă.   

Publicitate

Ea a precizat că există afecțiuni în întreg organismul.

"Nu există doar SARS-CoV-2 atunci când vorbim de forme grave, sunt, de fapt, afectări plurisistemice, ale întregului organism, pentru că este un virus care circulă în întreg organismul şi declanşează acele fenomene imunologice de care ne temem cu toţii”, afirmă medicul.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇