Școală online înainte și după alegeri, pentru dezinfectarea claselor

Școală online înainte și după alegeri, pentru dezinfectarea claselor

Cursurile școlare se vor desfăşura online, pentru a permite pregătirea secţiilor de votare şi dezinfectarea ulterioară a claselor, dar nu se știe încă pentru câte zile.

”Cu siguranţă vor exista zile în care se vor desfăşura cursurile online, se vor suspenda cursurile şi se vor desfăşura online, pentru că avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăpti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care multe localuri sunt în şcoli.

De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor”, a anunțat premierul Ludovic Orban, vineri seară.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, decizia finală se va lua după consultarea tuturor factorilor implicaţi.

”Când vom stabili exact nunărul zilelor în care cursurile se vor desfăşura online vom anunţa public şi, cel mai probabil, va fi decis printr-un ordin al ministrului Educaţiei”, a mai afirmat premierul.

Alegerile locale vor avea loc duminica viitoare, urmănd a fi organizate peste 18.000 de secţii de votare, cele mai multe în unităţi de învăţământ. 

Totuși, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a anunțat deja că școlile din Capitală care găzduiesc secții de votare vor avea cursurile suspendate în perioada 24-29 septembrie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Ținând cont de situația specială în care se desfășoară alegerile locale din anul 2020, cât și prevederile din Legea nr. 55/2020 privind măsurile stabilite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a aprobat suspendarea cursurilor în zilele de 24.09.2020, 25.09.2020, 26.09.2020 respectiv, 28.09.2020, 29.09.2020, pentru unitățile de învățământ din Municipiului București ce găzduiesc secții de votare”, anunță Prefecura Capitalei.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇