Rafila: În curând, vaccinarea antiCovid se va face doar la medicii de familie. Tichetele nu cred că mai au viitor

Rafila: În curând, vaccinarea antiCovid se va face doar la medicii de familie. Tichetele nu cred că mai au viitor

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat luni că se poartă discuții ca vaccinarea împotriva Covid să se facă doar la medicii de familie, iar despre tichetele acordate în acest scop a spus că nu crede că mai au viitor.

Întrebat luni, în timpul unei conferințe de presă, dacă sunt discuții că în viitor vaccinarea împotriva Covid să se facă doar la medicii de familie, ministrul Sănătății a spus: „Da, există astfel de discuții”.

”Centrele de vaccinare își au rostul atunci când discuți de o urgență de sănătate publică, când trebuie să existe accesibilitate, volume mari de vaccin care se vehiculează. În momentul de față, când avem puține persoane care se vaccinează, în mod normal medicii vaccinatori trebuie să devină medicii de familie, așa cum există și pentru alte tipuri de vaccin”.

ADVERTISING

Întrebat când se va ajunge la această situație, Alexandru Rafila a răspuns: „În curând. Pe măsură ce se închid centrele, trebuie să avem o alternativă unde oamenii să se poată vaccina, nu se vor închide centrele după care căutăm alternativa”.

Ministrul Sănătății a mai declarat că revitalizarea campaniei de vaccinare este greu de realizat în această perioadă având în vedere că se discută foarte mult de relaxări.

În ceea ce privește acordarea tichetelor de masă de 100 de lei pentru persoanele vaccinate cu schema completă, probabil că se va renunța, pentru că acest mecanism de stimulare nu a funcționat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Nu cred că în momentul de față aceste tichete mai au un viitor. Discutăm despre un mecanism care a fost pus pentru stimulare, dar care nu a funcționat în mod deosebit”, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

El afirmă că autoritățile vor discuta varianta renunțării la aceste tichete.

„În perioada următoare sigur vom discuta despre această posibilitate (renunțarea la tichete - n.red.). Eu cred că ne vaccinăm să ne protejăm sănătatea, nu ca să luăm tichete”, adaugă Rafila.

Începând cu sfârșitul lunii august 2021, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare beneficiază de o alocaţie de hrană, în valoare totală de 100 lei, sub forma tichetelor de masă pe suport hârtie.

ADVERTISING

Puțin peste 4.800 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în România, a transmis duminică CNCAV. Dintre acestea, doar 691 au primit prima doză de vaccin.

Ministrul Sănătății a ținut azi o conferință de presă în care a prezentate date privind evoluția pandemiei și a explicat când vor fi relaxate restricțiile și la noi.

Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății susține astăzi, 14 februarie 2022, conferința de presă cu tema - evoluția pandemiei Covid-19

Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății susține astăzi, 14 februarie 2022, conferința de presă cu tema - evoluția pandemiei Covid-19

Publicată de Ministerul Sănătăţii - România pe Luni, 14 februarie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇