Raed Arafat verifică urgent pe câți medici se poate baza în combatarea pandemiei, dar și câți se sustrag de la muncă prin diverse metode

Raed Arafat verifică urgent pe câți medici se poate baza în combatarea pandemiei, dar și câți se sustrag de la muncă prin diverse metode

Raed Arafat, șeful DSU, a cerut centrelor de coordonare din teritoriu să obțină de la spitale și să comunice ”în regim de maximă urgență” situația reală a personalului medical pe care se poate baza în lupta cu pandemia: câți sunt bolnavi și nu pot trata COVID-19, dar și câți și-au luat tocmai acum concediu.

Departamentul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în cazul pandemiei de COVID-19 a transmis vineri un mesaj ”foarte urgent” structurilor din teritoriu, conform unui document intrat în posesia SpotMedia.ro, prin care le cere o situație care să reflecte:

  • Personalul medical (medici, asistenți medicali - numeric) care suferă de afecțiuni medicale ce nu permit desfășurarea activității acestora în tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2.
  • Personalul medical (medici, asistenți medicali - numeric) care a invocat alte forme/metode de evitare ori de sustragere de la activități medicale din zona COVID-19 (concedii prelungite, inclusiv medicale fără plată).
2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Demersul reflectă gravitatea situației în care se află România și vine în condițiile în care MApN tocmai a anunțat că va trimite studenți militari în spitale și în direcțiile de sănătate din țară, Ministerul Sănătății face recensământul surselor de oxigen și al paturilor de ATI, iar la Spitalul MAI s-au creat 200 de posturi pentru medici, care să fie angajați de urgență și apoi detașați unde este mai mare nevoie.

Toate estimările arată că luna noiembrie va fi una critică pentru România, iar vârful celui de-al doilea val al pandemiei ar putea fi atins în luna decembrie.

Nu este sigur dacă sistemul de sănătate va rezista până atunci, la rata actuală a îmbolnăvirilor, astfel că autoritățile caută soluții de urgență.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!