Profesorul Ovidiu Băjenaru, șeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar, a murit de coronavirus

Profesorul Ovidiu Băjenaru, șeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar, a murit de coronavirus

Profesorul doctor Ovidiu Băjenaru, șeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), a murit joi, din cauza coronavirusului.

El era internat în Institutul Matei Balș din Capitală de mai bine de o săptămână. Medicul avea 63 de ani.

Managerul SUUB, Cătălin Cîrstoiu, a făcut anunțul:

”Tuturor celor cunoscuți, dar mai ales nouă, personalului medical al Spitalul Universitar de Urgență București și, în mod particular, colegilor din Clinica de Neurologie, ne este foarte dificil să vorbim la trecut despre omul, medicul și profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru. 

ADVERTISING

Cu imensă părere de rău, inevitabilul s-a întâmplat și dl profesor Ovidiu Băjenaru nu mai este printre noi, dar spiritul domniei sale va fi prezent în continuare prin urmașii lui profesionali. 

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis acesta.

https://www.facebook.com/universitarurgenta/posts/1590745254420315

Mesajul Universității Carol Davila

Ovidiu Băjenaru ocupa din anul 2000 funcţia de prodecan al Facultăţii de Medicină ”Carol Davila” din Bucureşti.

Iată ce mesaj a transmis universitatea:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București a pierdut astăzi unul dintre cei mai prețioși reprezentați ai comunității sale academice.

Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru, membru corespondent al Academiei Române, Președinte de Onoare al Societății de Neurologie din România, Directorul Departamentului de Neuroștiințe Clinice al Universității noastre și Șeful Diciplinei de Neurologie din cadrul Spitalului universitar din București a fost creatorul unei școli moderne de neurologie, liderul neurologiei românești pentru mai bine de două decenii, căruia toți neurologii din România îi datorează formarea.

ADVERTISING

Personalitate marcantă a neurologiei la nivel internațional, Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru a fost un om luminat, a avut viziune, a creat, a muncit continuu, sacrificându-și binele personal în folosul comunității academice și al umanității.

Cadrele didactice și studenții Universității noastre aduc, cu respect profund și dragoste, un ultim omagiu Profesorului Băjenaru și sunt alături de familia îndurerată”.

Cele mai recente date ale pandemiei

Autoritățile au anunțat joi alte 1.365 de cazuri de COVID-19 depistate pe teritoriul României.

De la începutul pandemiei în România au fost depistate 91.256 de cazuri de COVID-19. 39.275 de pacienți au fost declarați vindecați, 3.765 au murit și 11.619 au fost pacienți asimptomatici care au fost externați la 10 zile după depistare.

Bilanțul rămâne ridicat pe toate palierele. De ieri până azi au fost raportate alte 44 de decese.

În spitale se aflau joi dimineața 7.288 de pacienți COVID, cu 141 mai mulți decât ieri. Dintre aceștia, 503 sunt internați la ATI, în stare gravă.

Iată aici detalii - România a trecut de 90.000 de cazuri de COVID-19, după o nouă zi cu bilanț ridicat


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇