Un medic din Cluj a anunțat că un pacient e infectat cu noul coronavirus și cu gripă în același timp. Autoritățile sanitare infirmă

Un medic din Cluj a anunțat că un pacient e infectat cu noul coronavirus și cu gripă în același timp. Autoritățile sanitare infirmă

La puțin timp după ce un medic din Cluj a anunțat pentru Știrile ProTV că s-a constatat primul caz de infectare simultantă cu gripă și SARS-CoV-2 în România, autoritățile sanitare au infirmat informația.

”S-a raportat primul pacient la care s-a confirmat și infecția Covid și infecția cu virusul gripal.

Vaccinarea antigripală trebuie să o facem cei care sunt expuși la risc, cei care au comorbidități. Ceilalți, putem doar să ne ... nu există vaccin pentru întreaga populație, deci în această situație trebuie să vedem cum ne protejăm, încercând să evităm contactul cu pacienți care ar putea să fie infectați”, a declarat medicul pneumolog Milena Man de la Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca pentru Știrile ProTV.

ADVERTISING

O astfel de situație ridică mari probleme pentru toată lumea.

Pentru prevenirea Covid 19 nu există încă vaccin. Pentru evitarea formelor severe de grip există vaccin dar, din păcate, el nu se găsește momentan în farmacii. Așa că românii nu se pot vacina la timp.

Milena Man nu a oferit date suplimentare despre vârsta sau starea de sănătate a pacientului infectat cu SARS-CoV-2 și virus gripal. A precizat doar că acesta nu este la Cluj.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Medicul citat de Știrile ProTV a mai spus că simptomele pe care le resimt pacienții cu gripă și pacienții infectați cu coronavirus sunt similare. Așa că nu nu se poate face o diferență între boli doar pe baza simptomelor declarate de cei infectați.

Ulterior, mai multe autorități medicale - printre care și Insitutul Național de Sănătate Publică - au dezmințit că în România ar exista un pacient infectat simultan cu virus gripal și cu noul coronavirus.

Citește și:

Un dublu record: 4.026 de cazuri noi şi 725 de pacienţi la ATI. Alţi 75 de bolnavi au murit de Covid, dintre care 3 aveau sub 29 de ani. Nici azi nu s-a raportat rata de infectare

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇