Primim în continuare AstraZeneca, deși abia s-au consumat un sfert din dozele luate deja. Azi vin în țară alte aproape 130.000

Primim în continuare AstraZeneca, deși abia s-au consumat un sfert din dozele luate deja. Azi vin în țară alte aproape 130.000

129.600 de doze de vaccin Vaxzevria (fostul AstraZeneca) vor ajunge, joi, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, a anunțat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Potrivit CNCAV, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

ADVERTISING

”Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman”, a transmis CNCAV.

Sursa citată a precizat că, până în prezent, ţara noastră a recepţionat 2.201.200 de doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 657.318 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇