Primarul din Rio de Janeiro anulează festivităţile de Anul Nou de teama noii variante Omicron

Primarul din Rio de Janeiro anulează festivităţile de Anul Nou de teama noii variante Omicron

Metropola Rio de Janeiro nu va sărbători venirea Anului Nou cu tradiţionalele sale festivităţi, ca urmare a detectării în Brazilia a primelor cazuri cu varianta Omicron, au anunţat sâmbătă autorităţile locale citate de AFP.

Această decizie pune sub semnul întrebării și organizarea celebrului Carnaval, deja anulat anul trecut de teama pandemiei de COVID-19.

"Vom anula celebrările oficiale de Anul Nou, festivităţi care reunesc pe plaja din Copacabana, cu muzică şi focuri de artificii, aproape trei milioane de persoane", a anunţat "cu tristeţe" pe contul său de Twitter Eduardo Paes (foto), primarul oraşului Rio de Janeiro.

Deocamdată, Brazilia numără şase cazuri confirmate de persoane infectate cu varianta Omicron a coronavirusului, două în capitala Brasilia, două în Porto Alegre şi trei în Sao Paulo, care a anulat la rândul său festivităţile de Revelion.

Marţi, Sao Paulo a anunţat primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron, care sunt şi primele din America Latină. A doua zi, un al treilea caz a fost confirmat în acelaşi stat brazilian.

Brazilia, la fel ca multe alte ţări, şi-a închis graniţele pentru zborurile provenite din şase ţări aflate în sudul Africii, pentru a preveni răspândirea noii variante Omicron, detectată pentru prima dată în Africa de Sud.

Brazilia a înregistrat peste 614.000 de decese din cauza coronavirusului, devenind a doua ţară din lume prin prisma numărului de decese asociate COVID-19, după Statele Unite.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇