Crucea Roşie: Omicron, ”dovada supremă” a pericolului inegalităţilor în faţa vaccinării în lume

Crucea Roşie: Omicron, ”dovada supremă” a pericolului inegalităţilor în faţa vaccinării în lume

Apariţia variantei Omicron a coronavirusului este ”dovada supremă” a pericolului inegalităţilor în faţa vaccinării în lume, a apreciat vineri preşedintele Crucii Roşii, relatează AFP.

''Oamenii de ştiinţă au avertizat în mod repetat comunitatea internaţională cu privire la riscurile unor variante foarte noi în locurile cu rate de vaccinare foarte scăzute'', a declarat într-un interviu la Moscova Francesco Rocca, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii (FICR).

Potrivit statisticilor ONU, aproximativ 65% dintre locuitorii din ţările mai dezvoltate au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, comparativ cu doar 7% în ţările mai puţin dezvoltate.

Ţările occidentale au fost acuzate că fac stocuri de vaccinuri şi OMS le-a recomandat să nu se grăbească să administreze o a treia doză, când milioane de oameni din întreaga lume nu au primit încă prima doză.

''Este o abordare egoistă din partea comunităţii occidentale şi o abordare cu adevărat oarbă'', a criticat vineri Francesco Rocca.

''Este uimitor că încă nu realizăm cât de interconectaţi suntem. Acesta este motivul pentru care numesc varianta Omicron 'dovada supremă' a inegalităţilor în vaccinare'', a explicat Francesco Rocca.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇