Prefectul Capitalei: Dacă păstrăm ritmul actual de vaccinare, Bucureștiul nu atinge obiectivul în toamnă

Prefectul Capitalei: Dacă păstrăm ritmul actual de vaccinare, Bucureștiul nu atinge obiectivul în toamnă

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, susține că dacă se păstrează actualul ritm de vaccinare în București nu se va atinge obiectivul în toamnă.

„Nu suntem deocamdată acolo unde ar trebui să fim pentru a ajunge la o vaccinare suficient de bună până în toamnă. Dacă se păstrează ritmul actual nu atingem obiectivul”, a spus Alin Stoica, la Digi24.

Dacă la nivel național, obiectivul este vaccinarea a 10 milioane de oameni până în septembrie, în București acesta este de 1,2 - 1,3 milioane, susține prefectul Capitalei.

ADVERTISING

„Până acum avem cam 20% vaccinare și trendul este urcător, am văzut o creștere a numărului de vaccinări la 13-14.000, acum în ultima zi a scăzut un pic. Sperăm să crească în continuare spre 20.000 pentru a fi siguri că atingem obiectivul”, a mai spus Alin Stoica.

Acesta a anunțat că pentru atingerea obiectivului capacitatea de vaccinare va crește. Astfel, vor fi deschise centre de vaccinare din drive-thru și va fi organizat între 7 și 9 mai un maraton al vaccinării.

Marți, Consiliul General al Municipiului Bucureşti va decide dacă o parte a locului de parcare din Piaţa Constituţiei va fi folosită pentru un centru de vaccinare antiCovid de tip drive-thru.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇