Peste 7.000 de cadre medicale au murit din cauza COVID-19. Amnesty International cere un răspuns global urgent

Peste 7.000 de cadre medicale au murit din cauza COVID-19. Amnesty International cere un răspuns global urgent

Peste 7.000 de cadre medicale au murit la nivel global din cauza COVID-19, de la izbucnirea pandemiei, arată datele publicate de Amnesty International.

Cele mai multe victime în rândul personalului medical sunt din Mexic (1.320). Urmează apoi SUA, cu 1.077 de decese, Brazilia – 634, India – 573 și Africa de Sud – 240.

”Faptul că peste 7.000 de oameni au murit în timp ce salvau vieți arată că ne aflăm într-o criză de proporții cutremurătoare. Fiecare cadru medical are dreptul să fie în siguranță la locul de muncă și e scandalos că atât de mulți plătesc prețul suprem.

ADVERTISING

E nevoie de cooperare și măsuri la nivel global pentru a asigura că întreg corpul medical primește echipament de protecție adecvat, astfel încât să-și poată continua munca absolut vitală, fără a-și risca propriile vieți”, a declarat Steve Cockburn, șeful departamentului de Justiție economică și socială din cadrul Amnesty International.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pentru România, Amnesty prezintă un bilanț de 3 decese în rândul personalului medical, însă precizează că informația nu este din surse oficiale, ci din datele găsite până la 12 august.

Potrivit celor mai recente date furnizate de INSP, pe 1 septembrie, până acum, în țara noastră au fost infectate cu COVID-19 4.378 de cadre medicale. Doar până la finalul lui aprilie murisera 8 persoane din rândul personalului sanitar.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇