Peste 1,4 milioane de români s-au vaccinat în ultima lună. Aproape 70% dintre ei au sub 60 de ani

Peste 1,4 milioane de români s-au vaccinat în ultima lună. Aproape 70% dintre ei au sub 60 de ani

Peste 1,4 milioane de români s-au vaccinat în ultima lună, iar aproape 70% dintre ei sunt persoane sub 60 de ani, a declarat marți Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Totuși, spune el, este foarte important ca și cei peste 60 de ani să se imunizeze, pentru că vârsta avansată reprezintă un factor de risc important pentru evoluţia nefavorabilă a Covid.

"În ultimele 4 săptămâni am avut o creştere progresivă a adresabilităţii persoanelor la centrele de vaccinare. Din 4 octombrie până pe 31 octombrie au fost peste 1,4 milioane de persoane vaccinate.

ADVERTISING

Aproximativ 38% sunt persoane din grupa de vârstă 40-59 de ani şi 22% sunt persoane cu vârsta de peste 60 de ani. Practic, aproape 70% din persoanele vaccinate în ultima lună sunt persoane active, cu vârstă sub 60 de ani.

Ceea ce este foarte bine din punctul de vedere al riscului de transmitere şi de răspândire a infecţiei. Dar uitându-mă la grupa de vârstă peste 60 de ani, acest procent este relativ scăzut, ţinând cont de faptul că vârsta avansată reprezintă un factor de risc important pentru evoluţia nefavorabilă cu SARS-CoV-2", a explicat Valeriu Gheorghiţă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Bucureștiul, în topul celor vaccinați

În momentul de față, Bucureștiul continuă să conducă topul celor vaccinați cu peste 62% din populație imunizată.

Pe locul doi este județul Cluj cu 55%, iar pe trei este Constanța cu 50%.

Rata de acoperire vaccinală din populația totală este de 36,5%, însă uitându-ne la populația eligibilă, de peste 12 ani, această rată este de 42%, iar din populația adultă este de 45%.

Municipiul București are o acoperire vaccinală de peste 62% din populația eligibilă de peste 12 ani, urmat de județele Cluj (55%) și Constanța (50%).

ADVERTISING

Mai avem 13 județe care au o rată de acoperire între 40 și 50%, 21 de județe care au o rată de acoperire vaccinală între 30 și 40%. Au mai rămas 5 județe care au acoperire vaccinală între 25 și 30%”, a conchis Valeriu Gheorghiță.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇