Orban: Încă nu am văzut impactul tergiversării adoptării unei legi în urma deciziei CCR

Orban: Încă nu am văzut impactul tergiversării adoptării unei legi în urma deciziei CCR

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că ”încă nu am văzut impactul tergiversării adoptării unei legi” privind carantinarea sau alte măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

De asemenea, șeful Guvernului a mai anunțat că autorităţile vor fi pregătite pentru a dispune toate măsurile pe care le pot lua în baza legii promulgate sâmbătă de către preşedintele Klaus Iohannis, care a fost deja publicată în Monitorul Oficial şi care va intra în vigoare în trei zile.

Întrebat dacă se aşteaptă ca promulgarea legii privind carantina să reducă numărul de infectări cu SARS-COV-2, premierul a afirmat, sâmbătă, că ”încă nu am văzut impactul tergiversării adoptării unei legi” în acest sens. 

ADVERTISING

 ”Am să fiu foarte sincer cu dvs: încă nu am văzut impactul tergiversării adoptării unei legi în urma deciziei Curţii Constituţionale. Să nu uităm că nu am avut nicio posibilitate de a împiedica persoane bolnave să iasă din spital, nu am avut nicio posibilitate de a dispune izolarea la domiciliu a persoanelor bolnave sau a persoanelor care au intrat cu persoane bolnave, că nu am avut nicio posibilitate legală de a dispune carantinarea sau o serie de alte măsuri.

Încă o dată, repet, nu am înţeles; în Camera Deputaţilor s-a adoptat legea fără probleme după care în Senat legea adoptată inclusiv de PSD nu a mai fost bună pentru senatorii tot PSD. Nu contează, important este că s-a adoptat legea şi această lege ne permite să dispune măsurile”, a precizat premierul, sâmbătă, care s-a aflat într-o vizită de lucru în judeţul Călăraşi.  

ADVERTISING

El a spus că la începutul săptămânii viitoare se vor discuta mai multe măsuri: ”Luni voi fi prezent la Ministerul Sănătăţii pentru o şedinţă cu colegii Ministerului şi DSP pentru a stabili tot planul de măsuri. Tot luni vom avea o reuniune a tuturor instituţiilor centrale care au atribuţii în baza legii şi care trebuie să ia măsuri astfel încât să fim pregătiţi odată cu intrarea în vigoare, pentru că legea nu intră în vigoare astăzi, legea intră în vigoare după trei zile după promulgarea de către preşedinte şi publicarea în Monitorul Oficial. Vom fi pregătiţi să luăm toate măsurile, să dăm toate deciziile în cel mai scut timp”.

ADVERTISING

Orban a mai precizat că Guvernul a stabilit ”foarte clar o mobilizare a tuturor angajaţilor pentru asigurarea respectării regulilor şi pentru pregătirea pentru a face oricărei situaţii care poate fi generată de creşterea numărului de infectări”, premierul arătând că pentru a opri răspândirea virusului, autorităţile au nevoie ”de cooperarea şi de sprijinul fiecărui cetăţean”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇