OMS: Reîntoarcerea la izolare trebuie să fie ”ultima soluţie” în actuala luptă cu pandemia!

OMS: Reîntoarcerea la izolare trebuie să fie ”ultima soluţie” în actuala luptă cu pandemia!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a subliniat marţi că reîntoarcerea la perioada de izolare totală, pe care o preconizează deja unele ţări din Europa în faţa creşterii numărului de cazuri de COVID-19, trebuie să fie „ultima soluţie” în actuala luptă împotriva pandemiei de coronavirus.

„Restricţiile mari de mişcare care ţin multă lume în casă şi limitează multora posibilitatea de a merge la lucru şi a socializa trebuie să fie ultima soluţie atunci când vine vorba de prevenirea COVID-19 şi evitarea saturării sistemelor sanitare”, a declarat la o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic.

El a precizat că acest tip de măsuri „nu sunt sustenabile, ţinând cont de impactul social şi economic mare”, relatează EFE.

ADVERTISING

OMS, despre imunitatea colectivă: A lăsa noul coronavirus să circule liber nu este o opţiune!

Jasarevic a insistat că "nu este vorba de a alege între a lăsa virusul liber sau a închide societăţile noastre" şi a subliniat că există mai multe mijloace pentru a combate pandemia care includ igiena mâinilor, distanţarea fizică, utilizarea măştilor sanitare şi urmărirea cazurilor şi a contactelor de către reţelele sanitare".

Purtătorul de cuvânt al OMS a precizat că măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului trebuie să depindă întotdeauna de rapoartele privind riscurile locale şi a subliniat că izolarea la nivel naţional "nu poate fi o măsură de control implicită".

El a admis totuşi că "unele ţări s-au văzut obligate să adopte măsuri pentru ca cetăţenii să rămână acasă pentru a gestiona rapid creşterea numărului de cazuri de COVID-19 şi spitalizările" şi a câştiga astfel timp pentru a ameliora capacitatea de răspuns a sistemelor lor sanitare.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇