OMS îndeamnă țările afectate de COVID să se trezească la realitate. Tătaru: Mesajul e valabil și pentru politicieni

OMS îndeamnă țările afectate de COVID să se trezească la realitate. Tătaru: Mesajul e valabil și pentru politicieni

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a îndemnat țările afectate de pandemie „să se trezească” la realitate. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că mesajul OMS nu se adresează doar cetățenilor, ci și politicienilor.

El se referă la politicienii care „consideră că tot ce a fost poate fi folosit în interes politic în acest moment”.

„Cred că nu este un mesaj doar către populație, este un mesaj către cei care contestă tot ce s-a întâmplat în ultimele patru luni. Pentru cei care contestă momentul în care aflăm. La noi este valabil și pentru cei, o parte a eșichierului politic, care consideră că tot ce a fost poate fi folosit în interes politic în acest moment”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

ADVERTISING

Numărul de cazuri noi ar putea crește

Ministrul a mai precizat că, în acest moment, autoritățile gestionează creșterea numărului de cazuri noi. Însă, măsurile de relaxare trebuie evaluate în continuare. În plus, Guvernul a lucrat în weekend la proiectul de lege privind decizia CCR legată de carantină, izolare și internare.

”Există riscul ca numărul cazurilor să crească. Noi gestionăm o creștere a numărului de cazuri pe trei perioade de relaxare, pe weekenduri prelungite, pe sărbători și mergând pe o eventuală a patra perioadă de măsuri de relaxare. Dar, în acest context, trebuie să evaluăm foarte bine creșterea numărului de cazuri. În context legislativ, în aceste două zile, noi am pregătit un proiect de lege, tocmai pentru a pune în conformitate un act legislativ cu recomandările CCR”, a completat el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇