Omega-3, EPA și DHA- cheia pentru stimularea creierului

Omega-3, EPA și DHA- cheia pentru stimularea creierului

Acizii grași Omega-3 sunt cheia pentru stimularea creierul și pentru a optimiza performanțele mentale, atât în cazul celor care își doresc să obțină rezultate mai bune la școală, la examene, la job, cât și pentru cei care suferă de un declin cognitiv cauzat de o afecțiune, un traumatism sau de înaintarea în vârstă (pierderi de memorie, lipsa de concentrare, gândire lentă etc.).

Atunci când 60% din materia care formează creierul este grăsime, iar 30% din aceasta este doar DHA, nu este de mirare că neurologii și specialiștii în neuroștiință ne îndeamnă să consumăm regulat acizi grași Omega 3, EPA și DHA pentru a crește performanțele mintale.

DHA (Acidul docosahexaenoic) și EPA (acidul eicosapentaenoic) sunt acizi grași Omega 3 polinesaturați care nu pot fi produși în organism, de aceea trebuie să fie asimilați prin dieta bogată în grăsimi nesaturate.

ADVERTISING

În ultimul secol, populația adultă globală a cunoscut o deficiență majoră de Omega 3 (EPA și DHA). Acest lucru este cauzat de consumul alimentar ridicat de grăsimi nesănătoase (trans) și consumul redus de pește gras, nivelul redus de Omega 3 din peștele de crescătorie și introducerea în dietă a Omega 6 și Omega 9 (ulei din semințe de floarea soarelui sau din porumb).

Sursele vegetale conțin în principal acidul gras omega-3 ALA (acid alfa-linolenic), în timp ce doar peștele conține EPA și DHA. Odată ajuns în organism, ALA poate fi convertit în DHA și EPA până la aproximativ 5%, o cantitate insuficientă pentru sănătatea creierului uman.

De ce avem nevoie de DHA și EPA?

DHA este deosebit de important pentru funcțiile creierului (cogniție, concentrare, memorare etc.), în timp ce EPA este indispensabil pentru sănătatea inimii.

DHA este un acid gras polinesaturat ideal pentru a susține activitatea cognitivă, capacitatea de învățare, timpul de reacție și multe alte procese neurologice care depind de performanța mentală.

ADVERTISING

DHA este o componentă critică a membranelor celulare, în special a celor din creier și retină. De asemenea, este vital pentru dezvoltarea creierului la făt și la sugar, cât și pentru menținerea sănătății creierului de-a lungul vieții.

EPA este cunoscut pentru reducerea inflamației celulelor neuronale, ameliorarea depresiei, problemelor de atenție, ADHD, precum și în creșterea performanțelor școlare, a concentrării și la reducerea agresivității. Studii științifice recente arată că EPA este deosebit de important în combaterea anxietății și a depresiei. De asemenea, studiile confirmă că EPA are un efect pozitiv asupra inimii, în special în perioadele de stres.

Doar Mega Omega 3 – capsule ulei de pește, EPA și DHA este cel mai concentrat ulei de pește, conținând 36% EPA / 24% DHA.

Odată ajunși în creier, EPA este oxidat mai rapid ca DHA. Singura modalitate de a menține sub control inflamația celulară în creier este de a avea niveluri ridicate de EPA în sânge. Studiile realizate asupra depresiei, ADHD și a traumatismelor cerebrale au demonstrat că EPA este superior DHA. Astfel, concentrațiile de EPA și DHA trebuie să se situeze până la 60% EPA, și până la 40% DHA.

ADVERTISING

Sănătatea creierului depinde de menținerea în sânge de-a lungul întregii vieți a unor niveluri suficiente de Omega 3, EPA și DHA.

Capsulele Omega 3 ulei de pește reprezintă o soluție aflată la îndemâna oricui pentru a aduce un aport de acizi grași esențiali polinesaturați în dietă și pentru a îmbunătăți starea de sănătate a creierului.

Înainte de a alege un supliment cu Omega 3 verificați eticheta pentru a vedea concentrația de ulei de pește, EPA și DHA. Suplimentele din ulei de pește oferă concentrații de acizi grași în proporții de 12 % DHA și 18 % EPA.

O singură capsulă de Mega Omega 3 – Ulei de pește super concentrat – conține 1002 mg de acizi grași esențiali polinesaturați Omega 3 din care 432 mg EPA (acid eicosapentaenoic) și 288 mg DHA (acid docosahexaenoic) – recunoscuți pentru efectul lor benefic în afecțiunile cardiovasculare, în reglarea colesterolului și în îmbunătățirea sănătății creierului.

Mega Omega 3 - supliment ulei de pește

  • crește fluxul de sânge către creier și îmbunătățește performanța cognitivă;
  • îmbunătățește capacitatea de memorare;
  • are efect antiinflamator și antioxidant care împiedică deteriorarea celulelor neuronale;
  • ajută la menținerea structurii și funcției celulelor nervoase;
  • esențial în dezvoltarea creierului fătului în primii doi ani de viață dar și ulterior, în menținerea sănătății creierului;
  • ameliorează simptomele depresiei, anxietății și ADHD;
  • protejează inima și vasele de sânge;
  • optimizează presiunea arterială și ritmul cardiac;
  • adjuvant în recuperarea post-infarct;
  • reglează metabolismul grăsimilor și scade nivelul colesterolului LDL și al trigliceridelor;
  • previne apariția cheagurilor de sânge (trombilor);
  • crește rezistența și elasticitatea pereților vaselor de sânge
  • are rol antiinfecțios și întărește sistemul imunitar;
  • contribuie la menținerea vederii sănătoase;
  • stimulează producția de collagen.

Consumul de Omega 3 ulei de pește nu îmbunătățește doar performanța creierului, ci reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, previne apariția cheagurilor de sânge și îmbunătățește vederea.

Cu atâtea beneficii, cum să nu incluzi în dieta ta un supliment de Omega 3 ulei de pește concentrat și ușor de asimilat în organism?

Mega Omega 3_cel mai concentrat ulei de peste

COSMO PHARM® îți aduce Sănătate din natură!®


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇