O femeie de 73 de ani, confirmată în martie cu COVID, încă n-a scăpat de boală

O femeie de 73 de ani, confirmată în martie cu COVID, încă n-a scăpat de boală

O femeie de 73 de ani din România, depistată în luna martie cu coronavirus, încă nu a scăpat de boală.

Femeia este din comuna Boroaia, județul Suceava.

Ea face dializă de două ori pe săptămână la Centrul Brown. De când a început epidemia la noi în țară, ea nu este primită la dializă fără un test care să ateste că nu e infectată.

La mijlocul lunii martie, a fost confirmată cu SARS-CoV-2 și internată în spital. După o lună, a fost declarată vindecată și externată.

Mai apoi, în 28 iunie, când s-a dus la dializă, a aflat că este din nou pozitivă. Ca atare, pacienta a revenit în spital a doua zi, 29 iunie, de unde a fost externată abia în 15 iulie.

ADVERTISING

Iată ce spune fiica femeii:

”Cei de la Brown o testează de fiecare dată când merge la dializă, adică vinerea și lunea. I s-a spus de multe ori că rezultatul a ieșit pozitiv, dar nu i-au arătat niciun certificat doveditor.

Au spus că ei nu au, primesc doar liste de la Direcția de Sănătate Publică. Noi am tot făcut teste la clinicile private din oraș, iar rezultatele sunt negative. Nu înțeleg cum într-o zi iese negativ și a doua zi pozitiv sau invers. Cei de la Centrul de Dializă nu recunosc decât rezultatele DSP-ului”, a povestit Daniela N. pentru Obiectiv de Suceava.

ADVERTISING

Două zile mai târziu, pe 17 iulie, femeia iar s-a dus la dializă, unde a aflat, din nou, că are COVID-19.

”Mama este din nou în spital. Nu mai poate nici fizic, nici psihic. Este la capătul puterilor. Nu înțeleg nimic. Cum poate pe data de 15 să fie declarată ­ne­gativă și externată iar pe 17, la un alt test, să i se spună că este pozitivă.

Nu are niciun fel de simptome, dar este internată în salon cu pacienți cu simptome de Covid 19. Îmi este frică pentru ea, să nu facă ceva pe fond nervos. Din luna martie, trăiește o dramă și plânge de fiecare dată când știe că urmează să fie testată. Nu știe cât va sta și acum internată, nu i se spune nimic, nu i se explică nimic”, a mai povestit fata pacientei.

ADVERTISING

Citește și:

Tătaru speră ca numărul cazurilor de COVID-19 să scadă: Urmează două săptămâni foarte grele

Zeci de cazuri noi de COVID-19 printre românii din Marea Britanie

Dublu record negativ pentru România: Aproape 1.000 de cazuri noi de COVID și 297 de persoane internate la Terapie Intensivă (Infografice)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇