Zeci de cazuri noi de COVID-19 printre românii din Marea Britanie

Zeci de cazuri noi de COVID-19 printre românii din Marea Britanie

Ziua de marți a venit cu un bilanț zilnic record de aproape 1.000 de cazuri noi de coronavirus în România, dar și cu vești proaste din diaspora. Autoritățile au anunțat că alți 28 de români au fost diagnosticați cu COVID-19, toți în Marea Britanie.

Amintim că în ultima săptămână Ministerul de Externe a anunțat că 30 de români care lucrează la o fermă din Herefordshire, Marea Britanie, au fost confirmaţi ca infectaţi cu coronavirus.

MAE anunță acum că și aceștia 28 lucrau la aceeași fermă. În total, acolo lucrează aproximativ 100 de români, din care 58 sunt confirmați cu COVID-19.

ADVERTISING

”Majoritatea cetățenilor români sunt asimptomatici sau prezintă simptome ușoare, fără a necesita spitalizare. Autoritatea locală de sănătate publică monitorizează zilnic starea de sănătate a lucrătorilor, iar persoanele care au avut rezultate negative ca urmare a testării inițiale au fost re-testate, fiind în așteptarea rezultatelor.

Autoritățile locale continuă să asigure persoanelor infectate hrană, apă și bunuri de strictă necesitate. De asemenea, aceștia beneficiază de tratament medical și servicii de traducere/interpretare”, se arată în comunicatul ministerului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

MAE mai precizează că până acum un singur român a sunat, pe 20 iulie, la Ambasada de la Londra, cerând sprijin în relația cu angajatorul. Mai exact, românul dorea să știe ce pârghii are ca reluarea activității la locul de muncă să fie în condiții de siguranță sanitară și daca are dreptul la salariu în perioada cât a fost în izolare.

El nu a dorit însă să-și dea numele, așa că ambasada doar l-a informat care sunt instituțiile competente în materia drepturilor de muncă și de securitate sanitară.

Situația românilor cu COVID-19 în străinătate

Bilanțul total în diaspora ajunge, astfel, la 5.243 de cetățeni români confirmați cu COVID-19 în străinătate.

ADVERTISING

Iată care este situația cauzată de COVID-19 în diaspora la 21 iulie:

  • 2.330 de cazuri în Germania
  • 1.885 de cazuri în Italia
  • 561 de cazuri în Spania
  • 157 de cazuri în Marea Britanie
  • 117 cazuri în Franța
  • 111 cazuri în Austria
  • 28 de cazuri în Olanda
  • 15 în Grecia
  • 6 în Japonia
  • 4 în SUA
  • 3 în Belgia
  • Câte 2 în Cipru, Namibia, Indonezia, Elveția, Turcia, Islanda și Belarus
  • Câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina și Suedia.

Cele mai multe decese ale românilor infectați cu COVID-19 peste hotare au avut loc în Marea Britanie

Amintim că, din cei 122 de români care au murit din cauza COVID-19 peste hotare, cele mai multe decese au fost înregistrate in Marea Britanie: 43.

Guvernul Boris Johnson este dur criticat pentru modul în care a tratat pandemia de coronavirus. Premierul este considerat principalul vinovat pentru faptul că Marea Britanie este pe al doilea loc în Europa la numărul de cazuri confirmate, cu aproape 300.000 de îmbolnăviri, și pe locul 3 în lume în ce privește decesele cauzate de COVID-19, cu peste 45.000 de morți.

Guvernul a anunțat, în schimb, că întrerupe publicarea zilnică a numărului de decese, din cauza suspiciunilor că bilanţurile anterioare ar putea fi exagerate.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇