Il Messaggero: România riscă să devină Brazilia Europei, din cauza cazurilor de coronavirus

Il Messaggero: România riscă să devină Brazilia Europei, din cauza cazurilor de coronavirus

Jurnaliştii de la publicaţia Il Messaggero scriu că România riscă să devină Brazilia Europei din cauza numărului mare de contaminări cu coronavirus.

Ei fac referire la faptul că sâmbătă s-au anunţat 899 de cazuri de contaminare, subliniind că această cifră îngrijorează ţările din Balcani şi Uniunea Europeană.

"Oficial sunt 36.000 de cazuri de Covid-19, dar în realitate numărul ar putea fi mult mai mare. Situaţia din ţară este complicată de decizia Curţii Constituţionale în baza căreia autorităţile nu pot impune carantina sau izolarea", notează sursa citată.

ADVERTISING

România poate deveni o amenințare pentru Europa

Pentru Il Messaggero, România, principalul stat din Balcani atât ca extindere geografică, cât şi ca dimensiune a diasporei, poate deveni o ameninţare pentru toată Europa. 

"Numărul de contaminări îngrijorează în mod special ţări precum Italia, Germania sau Franţa, cu care există importante relaţii economice şi unde vin mulţi muncitori din România", scrie publicaţia italiană.

Deşi la un moment cazurile au scăzut, totuşi problemele au reapărut, iar România este printre cele mai afectate ţări, alături de Kosovo şi Bosnia- Herţegovina, susţin jurnaliştii.

ADVERTISING

Epidemiologul Paolo Bonanni, profesor de igienă la Universitatea din Florenţa, a afirmat că este îngrijorat de focarele din Spania, România şi Franţa.

El a subliniat că este în specificul anumitor ţări să nu accepte niciodată o politică de închidere şi distanţare.

"Măsurile de prevenţie sunt aceleaşi în întreaga lume: spălatul pe mâini, distanţarea, folosirea măştii în spaţiile închise", a spus el.

Citește și:

Brazilia a trecut pragul de 2 milioane de contaminări cu Covid-19. India, peste 1 milion de cazuri

ADVERTISING

O companie chineză vrea să lanseze împreună cu Rusia, Brazilia, Chile şi Arabia Saudită un studiu pentru un vaccin destinat COVID-19

Brazilia: Armata, acuzată de ”asociere la genocid” pentru gestionarea epidemiei de COVID-19

India devine a treia cea mai afectată ţară de COVID-19 după SUA şi Brazilia: Are aproape 700.000 de contaminări


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇