O femeie a născut un bebeluș cu anticorpi Covid

O femeie a născut un bebeluș cu anticorpi Covid

O femeie din Singapore, care a fost infectată cu noul coronavirus în luna martie, când era deja însărcinată, a născut recent un bebeluș cu anticorpi COVID.

Evenimentul reprezintă un nou indiciu cu privire la posibilitatea ca infecția să fie transferată de la mamă la copil, scrie Reuters.

Copilul s-a născut sănătos în noiembrie, dar prezintă anticorpi de coronavirus, potrivit declarației făcute de mamă pentru publicația Strait Times.

”Doctorul meu crede că i-am transferat (copilului - n.red.) anticorpii mei de Covid-19 în timpul sarcinii”, declară Celine Ng-Chan, proaspăta mămică.

ADVERTISING

Aceasta a suferit în martie de o infecție moderată cu noul coronavirus și a ieșit din spital după două săptămâni și jumătate. Reprezentanții National University Hospital, unde aceasta a născut, nu au fost disponibili pentru comentarii.

Informații contradictorii de la experți

Organizația Mondială a Sănătății spune că nu se stie încă dacă o femeie însărcinată poate transmite virusul Covid-19 fătului în timpul sarcinii sau al nașterii. Potrivit experților, până la ora actuală, virusul activ nu a fost identificat în mostrele de lichid amniotic sau în laptele matern analizat.

ADVERTISING

Doctorii din China au detectat totuși anticorpi Covid-19 care au scăzut în timp, atunci când mama era infectată cu noul virus la momentul nașterii, potrivit unui articol publicat în luna octombrie în publicația Emerging Infectious Disease.

Cu toate acestea, transmisia noului coronavirus de la mamă la nou-născut se petrece foarte rar, spun doctorii de la New York-Presbyterian/Columbia University Irving Medical Center într-un raport publicat tot în luna octombrie, în revista JAMA Pediatrics.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇