Unele state americane au început deja vaccinarea adolescenţilor de 12-15 ani cu Pfizer

Unele state americane au început deja vaccinarea adolescenţilor de 12-15 ani cu Pfizer

Unele state americane se pregătesc să înceapă vaccinarea adolescenţilor de 12-15 ani cu serul Pfizer/BioNTech, după avizul în unanimitate dat de o comisie consultativă a Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) al Statelor Unite.

Și Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din SUA a autorizat, luni, vaccinarea copiilor de 12-15 ani, iar decizia comisiei CDC este un pas important, deşi nu obligatoriu, pentru aprobarea finală din partea autorităţilor de reglementare federale, transmite Reuters.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Unele state, între care Georgia, Delaware and Arkansas, au început de marţi să ofere vaccinul adolescenţilor mai tineri.

Comisia consultativă, care oferă recomandări CDC, a votat cu 14 voturi la zero pentru vaccinarea adolescenţilor.

Au fost evaluate date din studii clinice care au arătat că niciunul dintre participanţii vaccinaţi din această grupă de vârstă nu a contractat Covid-19, nefiind cazuri de alergii severe.

Mai mult decât atât, vaccinul a produs o reacţie puternică a anticorpilor şi o eficacitate de 100%, în studiul clinic, fără cazuri de Covid-19 simptomatice în rândul adolescenţilor vaccinaţi integral.

Odată ce utilizarea vaccinului pentru adolescenţi primeşte undă verde din partea CDC, imunizarea cu acesta ar putea diferi de la stat la stat.

Autorizaţia FDA se aplică pe întreg teritoriul SUA, dar anumite unităţi şi farmacii ar putea să nu administreze dozele adolescenţilor mai tineri, în funcţie de normele şi regulamentele statului.

Și Germania intenţionează să vaccineze toţi adolescenţii de peste 12 ani până la sfârşitul lunii august.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!