Nu scăpăm de starea de alertă. Ministrul Sănătății anunță că va propune prelungirea ei cu 30 de zile

Nu scăpăm de starea de alertă. Ministrul Sănătății anunță că va propune prelungirea ei cu 30 de zile

Ministerul Sănătăţii va propune prelungirea stării de alertă, în contextul evoluţiei actuale a pandemiei, a anunţat, joi, la Piteşti, ministrul Nelu Tătaru.

„După cum vedem şi evoluţia, suntem pe un platou. Propunerea Ministerului Sănătăţii este de prelungire a stării de alertă„, a declarat ministrul Sănătăţii într-o conferinţă de presă.

Nelu Tătaru a precizat că propunerea va fi de prelungire a stării de alertă cu 30 de zile.

Guvernul a aprobat pe 14 august, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile pe între teritoriul României, începând din data de 16 august.

ADVERTISING

Pe de altă parte, Tătaru a anunţat că le-a cerut managerilor spitalelor suport să reanalizeze situaţia în contextul reducerii numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi să pregătească un scenariu pentru pacienţii non-COVID.

"Am solicitat fiecărui manager al fiecărui spital suport COVID să-şi reanalizeze situaţia, prezenţa patologiei COVID, iar în măsura în care poate, să pregătească (…) şi un scenariu pentru cei cu patologie non-COVID, ori prin alocarea pacienţilor cu infecţie SARS-CoV-2 în anumite pavilioane cu circuite separate, ori prin transferarea acestora, dacă există posibilităţi, în altă parte", a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇