Novavax testează un vaccin care poate fi eficient atât împotriva gripei, cât şi a coronavirusului

Novavax testează un vaccin care poate fi eficient atât împotriva gripei, cât şi a coronavirusului

Compania americană Novavax a efectuat teste iniţiale pe animale cu un singur vaccin, rezultat din combinarea serului împotriva gripei cu unul anti-Covid, cu rezultate iniţiale pozitive, a anunţat luni producătorul.

Vaccinul antigripal Novavax (numit NanoFlu), precum şi cel pentru Covid-19 (NVX-CoV2373) nu sunt încă autorizate la nivel global, dar ambele au fost studiate separat în studiile clinice de fază 3, adică pe mii de oameni, informează Le Figaro.

”Compania a administrat un vaccin care conţine două produse dihorilor şi hamsterilor. Acest lucru „a provocat răspunsuri puternice împotriva gripei A şi B şi a protecţiei împotriva SARS-CoV-2, virusul care cauzează boala Covid-19”, a anunțat Novavax într-un comunicat.

ADVERTISING

La dihori, nivelurile de anticorpi împotriva celor două boli au fost comparabile cu cele provocate de vaccinurile administrate individual.

Hamsterii care au fost expuşi în mod deliberat la virusul SARS-CoV-2 au păstrat aceeaşi greutate în comparaţie cu cei nevaccinaţi şi „o examinare a arătat puţină sau deloc încărcătură virală în căile respiratorii superioare şi inferioare, virusul fiind detectat la patru zile după infectare”.

Compania intenţionează să înceapă testarea pe oameni, iniţial în număr foarte mic, „până la sfârşitul anului”.

ADVERTISING

Compania a anunţat că doreşte să depună o cerere de autorizare de urgenţă pentru vaccinul Covid-19 în Regatul Unit „în al doilea trimestru al anului 2021” şi apoi în Statele Unite.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇