Noua tulpină de coronavirus se răspândește deja pe mai multe continente

Noua tulpină de coronavirus se răspândește deja  pe mai multe continente

Pe măsură ce zilele trec, noua tulpină de SARS-CoV-2 descoperită inițial în Marea Britanie e identificată în tot mai multe state. Această nouă variantă a virusului este cu până la 70% mai contagioasă decât precedentele și îi afectează și pe copii.

Ministerul Sănătății din Franța a anunțat că a înregistrat un prim pacient infectat cu noua tulpină de coronavirus. Acesta a călătorit cu avionul de la Londra pe 19 decembrie. Ulterior, a fost testat și depistat cu noua tulpină de SARS-CoV-2 pe data de 21 decembrie, potrivit CNN.

ADVERTISING

Oficialii francezi n-au mai oferit prea multe detalii privind starea pacientului, ci doar au menționat că acesta ”se simte bine”.

Medicul spanio Antonio Zapatero a anunțat că și în țara sa sunt deja diagnosticați 4 pacienți cu Covid 19 provocat de noua tulpină de SARS-CoV-2. Potrivit Agenției France Press, citată de presa spaniolă cu toții s-au întors de curând în Spania din Regatul Unit.

Deutsche Welle a transmis, încă din ajunul Crăciunului, că și în Germania a fpst depistată o pacientă care era purtătoare a noii tulpini de SARS-CoV-2. Respectiva femeie sosise în țară tot pe calea aerului și tot din Regatul Unit.

ADVERTISING

Japonia a transmis în ziua de Crăciun că a identificat 5 pacienți infectați cu noua tulpină de Covid 19.

Alte cazuri au fost raportate din Danemarca, Olanda și Australia, transmite CNN.

Dr. Anthony Fauci – unul dintre specialiștii care coordonează lupta cu Covid 19 peste Ocean – a precizat că, deși nu s-au confirmat cazuri, americanii pot pleca deja de la ideea că noua tulpină de SARS-CoV-2 evoluează deja în Statele Unite.

Citește și:

A doua zi de Crăciun vine cu 1.387 de cazuri noi de Covid-19 și 85 de morți (Infografice)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇