Nelu Tătaru: Suntem pe primul loc în Europa şi în lume la numărul de decese, pentru că majoritatea populaţiei refuză singurul glonţ pe care îl avem

Nelu Tătaru: Suntem pe primul loc în Europa şi în lume la numărul de decese, pentru că majoritatea populaţiei refuză singurul glonţ pe care îl avem

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru, consilier al premierului Florin Cîţu, afirmă că România este pe primul loc în lume la numărul de decese provocate de coronavirus pentru că majoritatea populaţiei refuză singurul glonţ pe care îl avem.

”2.347 persoane au murit în ultimele 7 zile. Oboseala şi apăsarea acestui plin val 4 par să ne spulbere şi ultima fărâmă de energie. Se luptă pe toate fronturile, cu toate resursele, cu toată bunăvoinţa”, a scris, luni seară, pe Facebook, Nelu Tătaru.

Fostul ministru al Sănătăţii afirmă că ne aflăm într-o situaţie extrem de grea, pentru că numărul pacienţilor care au nevoie de îngrijiri medicale este mai mare decât capacitatea de tratare a spitalelor.

”Nu mai suntem goi în faţa bolii, aşa cum eram la începutul anului 2020. Ştim care sunt riscurile… Şi, totuşi, suntem pe primul loc în Europa şi în LUME la numărul de decese…pentru că majoritatea populaţiei refuză singurul glonţ pe care îl avem astăzi în faţa acestui inamic. De ce”, a mai scris consilierul premierului.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 10.141 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.546 sunt în Bucureşti.

În ultimele 24 de ore, 261 de persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 1.764 de pacienţi cu COVID-19. 491 de copii cu COVID-19 sunt în spital, 41 dintre ei fiind la ATI.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇