Medic, despre pelerinajul de la Iași: ”Ștergem racla cu spirt, dar le interzicem clericilor vaccinul”. ”M-am vaccinat fluierând”, a scris un preot pe Internet

Medic, despre pelerinajul de la Iași: ”Ștergem racla cu spirt, dar le interzicem clericilor vaccinul”. ”M-am vaccinat fluierând”, a scris un preot pe Internet

Intrigat de imaginile cu pelerinii aflați zilele acestea la Iași, în plină pandemie, medicul Gabriel Diaconu i-a criticat pe preoții care sunt împotriva vaccinării și sfătuiesc oamenii ”să dea cu agheasmă, că medicina e vrăjitorie iar vaccinul experiment”. Dar nu toți preoții sunt împotriva vaccinării antiCovid, iar mesajul unuia dintre ei s-a viralizat în ultimele zile pe Facebook.

Medic: ”Sfătuim oamenii să dea cu agheasmă, că medicina e vrăjitorie iar vaccinul experiment”

„Imaginea raclei Sf. Paraschiva, cu Moaștele făcătoare de minuni, dezinfectată “la fiecare 5 minute”, ar trebui să lămurească definitiv raportul de relevanță între miracole, și igienă: Anume că igiena poate face miracole, dar lipsa ei nu. Brâul Moldovei e printre cele mai lovite de pandemia de COVID. Este, în același timp, cel mai puțin vaccinat. Finalmente, religiozitatea oamenilor în zonă bate de departe educația formală, sau minima educație științifică”, a scris pe Facebook medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

ADVERTISING

Acesta critică Biserica Ortodoxă pentru faptul că refuză să se implice deși ar putea să „facă diferența”.

„Perversa eschivare a păstorilor de oameni, sau vehementa atitudine a altora, orbiți de discurs și medievalism, e o verigă în lanțul dezastrelor. (....) Nimeni, în afară de preoții din moldovenime, n-a spus oamenilor minciuni despre COVID. Care mai de care s-au întrecut în aberații. Unii continuă să facă asta după ce ei înșiși au trecut prin infecție. Continuă să facă asta deși alți preoți, unii de rang înalt, au murit de COVID.

Toată călugărimea, indiferent de opțiune, e ținută captivă doctrinei religioase. Adică, ștergem racla cu spirt, dar le interzicem clericilor vaccinul, și sfătuim oamenii să dea cu agheasmă, că medicina e vrăjitorie iar vaccinul experiment. Toți, dar absolut toți participanții la acest spectacol supra-realist sunt vaccinați de bolile copilăriei. Sfidează logica, dar confirmă psihologia grupurilor. Până nu se vor schimba vânturile în zonă, acolo se va petrece catastrofa zilelor noastre. Mai rău decât Lombardia”, a avertizat medicul Gabriel Diaconu.

IzolareImaginea raclei Sf. Paraschiva, cu Moaștele făcătoare de minuni, dezinfectată “la fiecare 5 minute”, ar trebui...

Publicată de Gabriel Diaconu pe Sâmbătă, 9 octombrie 2021

Preot: ”Da, m-am vaccinat fluierând și o să fac și boosterul. Pentru că singura grădină în care dau cu sapa e conștiința mea”.

În urmă cu câteva zile, preotul Crin-Triandafil Theodorescu a postat un text impresionant pe Facebook, text care s-a viralizat și a generat o dezbatere extrem de interesantă la comentarii.

Iată un fragment din postarea acestuia:

”Da, m-am vaccinat fluierând și o să fac și boosterul. Pentru că singura grădină în care dau cu sapa e conștiința mea. Pentru că primul om care m-a luat în brațe, chiar înaintea Mamei, a fost un medic. Pentru că băiatul meu, căruia i-am făcut băiță până la un an, ceva mai citit ca mine și lucrând în cercetare, mă mângâie pe frunte, într-o inversare zăpăcitoare de roluri, și-mi spune că e în regulă să mă vaccinez. (....)

Când m-am vaccinat, au căzut zece mii de-a dreapta mea, ca-n psaltire. Cum? Mai spui că ești creștin? Că ești preot? Vândutule. Iudă. Le-am primit pe toate cu resemnare. Numărul prietenilor de pe Facebook a intrat la apă, nu mult, dar a intrat. Am oftat și-am plecat mai departe. (...)

Ziceam că în vremurile grele ies din om rădăcinile. Și mă-ncearcă un gând, auziți, dacă virusul ăsta nu-i nici de la lilieci, nici din laboratoarele chinezești, dacă virusul ăsta e examenul iubirii la care tocmai participăm? Că prea ne-am împărțit în vaccinați și nevaccinați, și prea cu poftă ne dăm șuturile dreptății-n dinți, unii altora!(...)”, a scris pe Facebook Crin-Triandafil Theodorescu.

Da, m-am vaccinat fluierând și o să fac și boosterul. Pentru că singura grădină în care dau cu sapa e conștiința mea....

Publicată de Crin-Triandafil Theodorescu pe Luni, 4 octombrie 2021

Află mai multe despre pelerinajul de la Iași:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇