Marea Britanie se oferă să ajute alte ţări la identificarea noilor tulpini de coronavirus

Marea Britanie se oferă să ajute alte ţări la identificarea noilor tulpini de coronavirus

Marea Britanie va oferi „experienţa şi capacităţile sale” altor ţări ale lumii pentru a le ajuta să identifice noile variante ale coronavirusului, a informat guvernul britanic.

Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, va anunţa marţi înfiinţarea unei Platforme de Recunoaştere a Noilor Variante în cadrul Sistemului Naţional de Sănătate (National Health Service – NHS) care va colabora cu Organizaţia Mondial a Sănătăţii (OMS), informează ministerul într-un comunicat preluat de EFE.

Programul de colaborare va pune la dispoziţia altor ţări laboratoare britanice şi personal specializat, precum şi resurse academice, a precizat ministerul.

ADVERTISING

"Trebuie să conlucrăm pentru a promova securitatea sanitară în toate părţile lumii. Această platformă nu numai că va ajuta la o mai bună înţelegere a virusului şi la modul său de răspândire, ci va impulsiona şi capacităţile globale din acest domeniu pentru a fi cu toţii mai bine pregătiţi", va spune Hancock, potrivit unor fragmente date publicităţii în avans dintr-un discurs ce urmează a avea loc la Institutul pentru Studii Strategice din Londra.

ADVERTISING

Marea Britanie se teme de noile tulpini

Ministrul britanic şi-a exprimat în ultimele săptămâni preocuparea cu privire la apariţia noilor tulpini, precum cele identificate în Africa de Sud şi Brazilia, în faţa temerii că actualele vaccinuri ar putea să nu fie la fel de eficiente pentru contracararea acestora.

Marea Britanie a suspendat zborurile dinspre Africa de Sud, America de Sud, Portugalia şi alte teritorii, cu scopul de a preveni transmiterea spre insulele britanice a noilor variante de SARS-CoV-2.

ADVERTISING

"Ştiam că virusul va evolua de-a lungul timpului şi că unele mutaţii îl vor face potenţial să se răspândească mai repede şi ca oamenii să se contagieze mai rapid şi eventual să afecteze funcţionarea vaccinurilor", a precizat Isabel Oliver, care conduce Field Epidemiology Service (FES) din Marea Britanie.

"Această nouă iniţiativă va duce ştiinţa britanică de avangardă în alte ţări care nu deţin sau au o capacitate slabă de a secvenţia şi analiza variantele noului coronavirus", a precizat responsabila FES.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇