Marea Britanie ar putea fi prima ţară care aprobă vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Oxford

Marea Britanie ar putea fi prima ţară care aprobă vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Oxford

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Oxford ar putea primi aprobare în UK chiar la scurt timp după Crăciun. Cercetătorii au descoperit că o jumătate de doză ar putea fi mai eficientă decât o doză întreagă.

Marea Britanie pare să fie ţara care dă tonul la tot ce înseamnă vaccin anti-COVID.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

După ce a fost prima care a aprobat vaccinul Pfizer BioNTech şi a şi demarat campania de vaccinare, se pregăteşte să dea undă verde şi serului produs de Astra Zeneca şi Oxford.

John Bell, profesor la Oxford, spune că datele arată foarte bine şi că aprobabrea ar putea veni imediat după Crăciun.

Primele date prezentate au întârziat puţin procesul de evaluare, pentru că în procesul de testare clinică s-a strecurat o greşeală.

În grupa de voluntari care au primit primit jumătate de doză de vaccin în prima fază eficienţa a fost de peste 90 la sută, în timp ce pentru cei care au fost vaccinaţi cu două doze eficienţa a fost de 62 la sută.

Chiar şi aşa, este un rezultat foarte bun, iar vaccinul AstraZeneca Oxford poate schimba datele pandemiei, pentru că este mult mai uşor de trasportat decât cele produse de Pfizer BionTech și Moderna.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!