Trei sferturi din Portugalia intră în carantină - sunt vizate localitățile cu incidență de peste 2,4 la mie, inclusiv Lisabona și Porto

Trei sferturi din Portugalia intră în carantină - sunt vizate localitățile cu incidență de peste 2,4 la mie, inclusiv Lisabona și Porto

Autorităţile portugheze au decis sâmbătă seară să plaseze mare parte din ţară în carantină, începând cu 4 noiembrie, iar măsura va afecta 70% din populaţie.

Măsura se aplică în cazul localităţilor care au avut mai mult de 240 de cazuri de Covid-19 la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, adica 2,4 la mie.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Este vorba despre 121 de localităţi, între care Lisabona şi Porto.

Aceste localităţi însumează 7,1 milioane de locuitori. Ei ar trebui să îşi părăsească locuinţele doar pentru activităţi esenţiale, precum pentru a merge la serviciu, la şcoală, cumpărături, pentru a oferi asistenţă persoanelor vârstnice şi pentru a face sport.

Magazinele şi restaurantele vor rămâne deschise, dar vor trebui să fie închise la ora 22:00, respectiv 22:30.

Telemunca va fi obligatorie, evenimentele şi petrecerile vor fi limitate la cinci persoane, fiind interzise târgurile şi pieţele.

„Luna noiembrie va fi foarte dură”, a spus prim-ministrul António Costa, care a adăugat că va solicita o întrevedere cu preşedintele Marcelo Rebelo de Sousa, pentru a discuta o eventuală stare de urgenţă pentru localităţile cu risc ridicat de transmitere a bolii, potrivit TVE.

Portugalia, ţară cu puţin peste 10 milioane de locuitori, a înregistrat în ultimele zile peste 4.000 de cazuri la 24 de ore, iar numărul total de contaminări a depăşit 141.200. Bilanţul deceselor de la începutul pandemiei este de 2.507.

Sâmbătă, autorităţile au raportat 4.007 contaminări şi 39 de decese asociate, iar numărul celor internaţi la terapie intensivă a marcat un nou maxim, cu 286.

La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus, la finalul anului trecut, în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 46 de milioane de contaminări şi mai mult de 1,2 milioane de decese asociate.

Iată care este situația măsurilor de carantină și izolare și în alte țări europene: