Mai mulți experţi medicali belgieni fac 'greva tăcerii' în mass-media, ca protest faţă de politicienii care gestionează Covid-19

Mai mulți experţi medicali belgieni fac 'greva tăcerii' în mass-media, ca protest faţă de politicienii care gestionează Covid-19

Un număr de virusologi belgieni proeminenţi au anunţat că nu vor mai acorda interviuri în acest weekend, în semn de protest faţă de modul în care politicienii gestionează epidemia de COVID-19, transmite dpa.

Omul de ştiinţă Marc van Ranst (foto) şi colegii săi, care au apărut frecvent la posturile de televiziune belgiene în timpul crizei coronavirusului, au declanşat ceea ce ei numesc o 'grevă a tăcerii', a relatat postul VRT.

Oamenii de ştiinţă spun că politicienii se ascund prea adesea în spatele experţilor şi refuză să acorde interviuri pentru a-şi explica şi apăra politicile de combatere a pandemiei.

Van Ranst a subliniat totuşi că protestul, care va dura până luni, nu este îndreptat împotriva mass-media, ci a politicienilor, a transmis VRT.

Urmărește AICI statisticile la nivel mondial legate de pandemia de Covid-19, transmise în timp real.

Belgia a fost lovită destul de puternic de pandemie. Potrivit autorităţilor medicale, în ultimele două săptămâni au fost confirmate 150 de cazuri de infectare la 100.000 de locuitori.

Ultimul bilanț în România: Încă o zi cu peste 1.500 de cazuri de COVID-19. 54 de oameni au murit în ultimele 24 de ore


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇