Londra îi răspunde Ursulei von der Leyen: Blocarea exporturilor de vaccin AstraZeneca va afecta reputația UE

Londra îi răspunde Ursulei von der Leyen: Blocarea exporturilor de vaccin AstraZeneca va afecta reputația UE

După ce președinta Comisiei Europene a amenințat cu blocarea exporturilor de vaccin produs de AstraZeneca, replica Londrei nu a întârziat să apară: o astfel de atitudine deservește Uniunii Europene.


”Uniunea Europeană ştie că restul lumii priveşte maniera în care se comportă Comisia”, a declarat ministrul britanic al apărării, Ben Wallace pentru postul de televiziune SkyNews.

”În cazul în care contractele şi angajamentele sunt rupte, acest lucru ar fi extrem de dăunător pentru un bloc comercial care se laudă cu respectarea legii”, a continuat el.

Demnitarul britanic a subliniat că producţia de vaccinuri se bazează pe o colaborare ce implică mai multe ţări, avertizând că blocarea exporturilor AstraZeneca ar compromite nu doar şansele cetăţenilor lor de a avea un program de vaccinare adecvat, dar ar afecta numeroase alte ţări din lume şi reputaţia UE.

„Avem opţiunea de a interzice orice export prevăzut. Acesta este mesajul pe care îl transmitem către AstraZeneca: respectaţi-vă contractul cu Europa înainte de a începe să livraţi altor ţări!”, a declarat Von der Leyen într-un interviu cu grupul media german Funke.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇