„Limba Covid” - cel mai nou simptom asociat infecției cu noul coronavirus

„Limba Covid” - cel mai nou simptom asociat infecției cu noul coronavirus

Un cercetător de la King’s College London atrage atenția asupra unui simptom nou și neobișnuit al infecției cu Covid-19. Este vorba despre ”limba Covid”, așa cum a botezat-o el, după ce a descoperit mai multe astfel de cazuri.

Profesorul Tim Spector, epidemiolog la universitatea menționată, a postat pe Twitter o fotografie a unui pacient, în care se vede că limba este acoperită de fâșii albe.

„Una din cinci persoane cu COVID prezintă încă simptome mai puțin frecvente, care nu intră pe lista oficială, cum ar fi iritații ale pielii”, a mai adăugat epidemiologul, conform IFL Science.

ADVERTISING

În afară de asta, el susține, de asemenea, că observă un număr tot mai mare de „limbi Covid” și ulceraţii „ciudate” bucale la pacienții cu COVID-19.

Citește și 1 din 3 români are dubii că există coronavirusul, iar 1 din 10 spune că e inventat

Deși aspectul limbii revine la normal în circa o săptămână, pot fi observate pete și ulceraţii la nivelul întregii guri, a mai scris el, după ce a creat o platformă, ZOE COVID Symptom Study, folosită și în cadrul unui studiu aflat în derulare, unde pacienții pot posta informații și poze cu simptomele lor.

ADVERTISING

Aproximativ 4,5 milioane de persoane infectate cu Covid-19 au înscris până acum date pe această platformă.

Nu e prima oară când se vorbește despre acest simptom, el fiind semnalat și într-un raport publicat anterior de jurnalul JAMA. De atunci, însă, numărul cazurilor a crescut simțitor.

Vezi și "Document intern, vă rugăm să păstrați confidențialitatea": Cum a ascuns Wuhan adevărul despre cazurile de COVID-19 de la începutul pandemiei

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇