Județul din România care are un singur caz activ de COVID-19. Și acela depistat acum o săptămână

Județul din România care are un singur caz activ de COVID-19. Și acela depistat acum o săptămână

Satu Mare e județul care are cele mai puține cazuri de coronavirus din România, ba chiar e singurul care se menține încă sub pragul de 100 de infectări.

De o săptămâna, în acest județ nu a fost înregistrat niciun nou caz de COVID-19, din analiza bilanțului zilnic transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Pe 9 iulie, a fost înregistrat cel mai recent nou caz în județ. De atunci, potrivit datelor publicate de Prefectura Satu Mare, au fost făcute încă 1.177 de teste și niciunul nu a avut rezultat pozitiv.

17-iulie-situatie-judete-cazuri-la-1000-locuitori-
Foto: graphs.ro - situația pe județe: pacienți COVID la 1.000 de locuitori

Satu Mare are în jur de 330.000 de locuitori și este și județ de graniță atât cu Ungaria, cât și cu Ucraina. De la începutul pandemiei până în prezent, aici au fost înregistrate 82 de cazuri de COVID-19, din care 8 persoane au murit.

ADVERTISING

Prefectura anunță că 73 de persoane au fost declarate vindecate, ceea ce înseamnă că în prezent în întreg județul există un singur caz activ de COVID-19.

Tot din datele instituției citate aflăm că până în prezent au fost făcute în total 10.250 de teste. În 17 iulie, 568 de persoane aveau recomandare de la DSP Satu Mare să stea în izolare la domiciliu.

17-iulie-harta-raspandire-cazuri-covid-judete-rom
Foto: graphs.ro - harta răspândirii noilor cazuri de COVID din ziua de 17 iulie

Citește și:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇