Johnson & Johnson a întrerupt producția vaccinului său anti-Covid

Johnson & Johnson a întrerupt producția vaccinului său anti-Covid

Johnson & Johnson a închis discret, la sfârșitul anului trecut, singura fabrică care producea loturi utilizabile ale vaccinului său Covid-19, a relatat New York Times, citând persoane familiare cu decizia.

Oprirea este temporară, fiind de așteptat ca fabrica din Leiden să înceapă din nou să producă vaccinul după câteva luni.

Ziarul a adăugat că nu este clar dacă pauza a avut încă un impact asupra livrărilor de vaccin.

Compania nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Instalația din orașul olandez Leiden a produs în schimb un vaccin experimental, dar potențial mai profitabil, pentru a proteja împotriva unui alt virus.

ADVERTISING

Luna trecută, producătorul de medicamente a prognozat vânzări de până la 3,5 miliarde de dolari (3 miliarde de euro) pentru vaccinul său Covid-19 în 2022, ceea ce reprezintă un salt de 46%.

Compania a raportat vânzări de 2,39 miliarde de dolari pentru vaccin în 2021, ratându-și propriul obiectiv de 2,5 miliarde de dolari, într-un an marcat de poticneli în producție, îngrijorări legate de siguranță și o cerere inegală pentru un vaccin promovat cândva ca un instrument promițător pentru inocularea populațiilor din zone greu accesibile.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇