Îngrijirea corectă a tenului: 5 pași

Îngrijirea corectă a tenului: 5 pași

Îngrijirea corectă a tenului este un subiect important, indiferent de vârsta persoanei care dorește să aibă o piele curată. Pentru ca pielea să arate bine, există pași care pot fi urmați, pentru o rutină corespunzătoare de îngrijire.

Produsele folosite sunt esențiale, deci trebuie să te asiguri că le alegi pe cele potrivite, în funcție de tipul tău de ten. Fie că ai tenul normal, uscat, gras sau acneic, poți să urmezi aceeași rutină de îngrijire. Doar produsele diferă!

Vrei să știi care sunt pașii pe care să-i urmezi, pentru îngrijirea adecvată a tenului? Ține cont de următoarele sugestii!

Curăță și demachiază tenul

Un ten îngrijit începe cu demachierea și curățarea atentă. Indiferent dacă ai folosit sau nu machiaj, demachiază-te și curăță pielea în profunzime, dimineața și seara. Ține cont de tipul tău de ten și alege produsul optim. De pildă, un ten uscat are nevoie de un produs demachiant hidratant și blând cu pielea.

ADVERTISING

Produsele de curățare îndepărtează orice reziduu acumulat la suprafața pielii. Alături de un gel de curățare și de un produs demachiant, poți folosi și o loțiune tonică fără alcool. Acest produs poate hidrata ușor tenul, oferind o senzație de piele curată și revigorată. În plus, tonicul poate să calmeze iritațiile pielii, eliminând orice urmă de machiaj sau impurități.

Folosește produse de hidratare

După curățarea și demachierea tenului, urmează hidratarea. Acest pas este esențial indiferent de tipul de ten. Poți folosi cremele cosmetice pentru tenul tău, aplicând produsele cu mișcări circulare, până când se absorb în piele.

ADVERTISING

Astfel, nu doar că vei hidrata tenul în orice anotimp, dar vei îmbunătăți și circulația sângelui la nivelul feței. În sezonul cald, poți să combini crema hidratantă cu un produs cu factor de protecție solară. Cremele hidratante se aplică dimineața și seara, pe tenul curat și uscat. Poți achiziționa o cremă de zi și o cremă hidratantă pentru noapte, completând rutina de îngrijire a tenului cu un produs special destinat pentru zona ochilor.

Exfoliază tenul

La fel de importantă este și exfolierea tenului, deși nu trebuie realizată des. Reține faptul că în timpul exfolierii, pielea se regenerează și devine mai sensibilă. De aceea, un ten normal nu trebuie exfoliat mai mult de o dată pe săptămână.

ADVERTISING

Dacă nu ești sigur de intervalul în care poți să folosești produse exfoliante pentru ten, adresează-te medicului dermatolog, care îți poate face recomandări, în funcție de tipul tău de ten și de nevoile acestuia. De obicei, produsul exfoliant se aplică pe față, cu mișcări circulare, după care se clătește. Se evită zona ochilor și a buzelor, deoarece pielea este mai subțire și se poate irita.

Nu uita de măștile pentru față

Pentru o rutină completă de îngrijire a tenului, sunt folositoare și măștile pentru față. Nici aceste produse nu se folosesc în fiecare zi, dar sunt recomandate după curățarea și exfolierea tenului.

Vei găsi măști pentru față de tip cremă, de tip șervețel sau peel off, pe care le poți aplica de 1-2 ori pe săptămână. Și de această dată, alege măștile de ten potrivite pentru tenul tău, pentru o piele sănătoasă și strălucitoare.

Masează fața, decolteul și gâtul

Nu în ultimul rând, te poți bucura de o altă metodă pentru îngrijirea tenului, care oferă o piele fresh în fiecare zi. Ca să previi apariția ridurilor, poți să realizezi un masaj al feței, al gâtului și al decolteului, expuse constant la factori externi.

Poți masa tenul folosind produse hidratante sau uleiuri, în funcție de preferințe și de tipul de ten.

Bucură-te de un ten curat și luminos, ținând cont de sfaturile noastre! Indiferent de vârstă, rutina de îngrijire a tenului este foarte importantă.