India depășește 7 milioane de cazuri de COVID-19 iar numărul morților raportate rămâne în jurul valorii de 1.000 pe zi

India depășește 7 milioane de cazuri de COVID-19 iar numărul morților raportate rămâne în jurul valorii de 1.000 pe zi

India tocmai a depăşit pragul de 7 milioane de cazuri de COVID-19, a anunţat duminică ministrul Sănătăţii din această ţară.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 74.383 de noi infectări cu coronavirus, astfel încât numărul total al cazurilor a ajuns la 7.053.806, relatează CNN.

În acelaşi interval au fost înregistrate 918 de decese provocate de COVID-19, în timp ce guvernul continuă să ridice măsurile de restricţie pentru a stimula economia.

În momentul de faţă, doar SUA au mai multe multe cazuri de coronavirus decât India, cu 7,7 milioane de cazuri confirmate, transmite şi AFP.

ADVERTISING

Experţii sunt de părere însă că numărul real al cazurilor din India ar putea fi mult mai mare, rata de testare în această ţară cu 1,3 miliarde de locuitori fiind foarte scăzută comparativ cu multe alte ţări.

Numărul total al deceselor cauzate de coronavirus în India a ajuns la 108.334, fiind mai mic decât cel din Statele Unite (214.305 de decese) şi decât cel din Brazilia (150.198 de decese), care are cu 2 milioane de cazuri mai puţine decât India.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Populaţia relativ tânără a Indiei şi imunitatea dobândită ca urmare a altor maladii se numără printre factorii care pot explica aceste cifre.

C.S.

Citeşte mai mult:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇