Încă un bebeluș a murit din cauza rujeolei, dar și un bucureștean de 35 de ani

Încă un bebeluș a murit din cauza rujeolei, dar și un bucureștean de 35 de ani

Autoritățile au anunțat încă două decese cauzate de rujeolă în România anul acesta. Este vorba de un adult de 35 de ani, din Bucureşti, care nu era vaccinat și un alt bebeluș de 7 luni din Brașov, care nu era încă eligibil pentru vaccin.

Primul deces din cauza rujeolei în 2023 a fost în cazul unui bebeluș de şapte luni din judeţul Braşov, care nu putea fi încă vaccinat, contact cu fratele de 3 ani, nevaccinat antirujeolic.

Astăzi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP a anunțat alte două decese.

ADVERTISING

În cazul bebelușului, acesta făcea parte dintr-o comunitate cu acoperire vaccinală suboptimală din judeţul Braşov, unde au fost raportate 27 de cazuri confirmate cu rujeolă. În ce-l privește pe adultul din București, el nu era vaccinat antirujeolic și avea comorbidităţi - mielom multiplu.

În România, anul acesta au fost notificate 2.735 de cazuri confirmate cu rujeolă, în 34 de judeţe şi în Bucureşti, cele mai multe fiind în judeţele Mureş (748) şi Braşov (657), precum şi în Bucureşti (352).

În perioada 6-24.12.2023, conform datelor extrase din RENV, au fost vaccinaţi în total, cu ROR, 23.475 de copii, din care 4.191 de copii cu vârste între 9 şi 11 luni.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇