Focar de rujeolă într-o școală din București. În spitale sunt cazuri grave, cu insuficiență respiratorie și necesar de oxigen

Focar de rujeolă într-o școală din București. În spitale sunt cazuri grave, cu insuficiență respiratorie și necesar de oxigen
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Jumătate din secțiile de copii de la Institutul Matei Balș sunt pline cu cazuri de rujeolă, fiind inclusiv cazuri din București, unde există un focar la o școală din centru. Mai mult, există cazuri de copii cu insuficiență respiratorie și necesar de oxigen, spune George Jugulete, medic primar boli infecțioase.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi seară, că a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional. Boala este foarte contagioasă și periculoasă.

„Sunt destul de multe cazuri la noi în spital. Jumătate din secțiile de copii sunt pline cu această afecțiune, ceea ce este grav, că sunt și cazuri chiar din București.

ADVERTISING

Există și chiar și un focar la o școală din București, copii care aș zice că ar fi fost obligatoriu să fie vaccinați. Din păcate, nu sunt vaccinați și atunci am avut foarte multe cazuri din acest focar în centrul Bucureștiului”, a declarat sâmbătă, la Știrile Pro TV, doctorul George Jugulete, medic primar boli infecțioase la Institutul Matei Balș.

Există și cazuri mai grave. „Chiar acum avem copii cu insuficiență respiratorie și necesar de oxigen”, a mai spus medicul.

Specialistul a explicat că rujeola este o boală severă, care scade imunitatea organismului, ceea ce face să apară complicații la toate sistemele organismului. Pot să apară complicații ORL cu laringite, otite, dar și complicații respiratorii cu pneumonii, care pot evolua cu insuficiențe respiratorii. De asemenea, pot să apară complicații la nivel digestiv, cu hepatite, pancreatite, boală diareică, dar și probleme neurologice de tip encefalită sub-acută sau acută, care se poate solda chiar cu deces.

ADVERTISING

În ce privește cauzele acestei epidemii, medicul George Jugulete spune că încă dinainte de pandemie, gradul de vaccinare împotriva acestei afecțiuni era sub 80%, iar pandemia a scăzut și mai mult rata vaccinării.

Astfel au început să apară noi cazuri de rujeolă, iar boala fiind extrem de contagioasă, s-a ajuns la epidemie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇