Imunitate crescută cu Vitamina C și Zinc

Imunitate crescută cu Vitamina C și Zinc

O imunitate crescută ne va ajuta să fim sănătoși și să ne simțim bine mult timp. Atunci când aceasta este susținută corespunzător, afecțiuni precum cele sezoniere (gripe, răceli și viroze) ne vor ocoli. Însă o imunitate nu se poate menține crescută decât printr-un stil de viață sănătos.

Sistemul imunitar are nevoie de atenție sporită pe termen lung. Dieta, hidratarea și odihna sunt principalii factori care ajută la menținerea sănătății întregului organism. În cazul dietei trebuie să consumăm alimente care să acopere necesarul zilnic de vitamine și minerale. O hidratare optimă înseamnă cel puțin 2 litri de apă pe zi, iar odihna trebuie să fie de minimum 7 ore de somn pe noapte.

ADVERTISING

Despre vitamina C

Vitamina C este cel mai important macronutrient, fiind recunoscută pentru proprietățile sale antioxidante. Vitamina este vitală pentru absorbția mineralelor în corp, actionează ca un antioxidant, scăzând riscul de apariție a celulelor canceroase, menține dantura sănătoasă și ajută la producerea de colagen. Aceasta ajută organismul să își mențină imunitatea crescută și poate fi obținută din alimente bogate în vitamina C, cum ar fi fructele și legumele proaspete.

Cunoscută şi ca acid L-ascorbic, vitamina prezentă în mod normal în anumite alimente poate fi administrată şi sub forma de suplimente. Necesarul de vitamina C  din organism variază în funcție de vârstă, greutate, contextul unor epidemii, boli sau incidente medicale. Majoritatea știm că citricele conțin vitamina C, doar că există în natură anumite plante, fructe și legume (struguri, coacăze, kiwi, cătină, cimbru, pătrunjel, ardei) cu un conținut mai bogat de acid ascorbic. 

ADVERTISING

Despre zinc

Zincul este un oligomineral important pentru organism, care susține sistemul imunitar în lupta cu bacteriile și virusurile. Acesta ajută organismul în procesul de producție a proteinelor, favorizează vindecarea rănilor și susține dezvoltarea armonioasă a copiilor. Totodată, reduce stresul oxidativ și nivelurile anumitor proteine inflamatorii din corp. Pentru că este dovedit faptul că zincul contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, acesta poate fi administrat cu succes în prevenirea și tratarea răcelilor sau a virozelor.

Zincul se găsește și în numeroase alimente, precum: stridii, carne de vită, de porc și de pasăre, crab, homari, cereale fortifiate, nuci, cereale integrale, fulgi de ovăz, iaurt, semințe de dovleac și de susan, nuci, caju, năut, linte, fasole și quinoa, dar și în suplimente alimentare, ca atare sau în combinație cu alte minerale și vitamine.

ADVERTISING

Cum susținem imunitatea ușor

Naturalis Vitamina C 1000 plus Zinc ajută la menținerea funcționării corespunzătoare a sistemului nervos și imunitar. Suplimentul alimentar favorizează reducerea oboselii și a extenuării, precum și ameliorarea stării psihice. Vitamina C susține producția de colagen, contribuind la funcționarea corespunzătoare a ligamentelor, vaselor de sânge, sistemului osos și pielii. Vitamina C este un antioxidant puternic, care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și la metabolismul energetic normal.

Zincul, pe de altă parte, contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și ajută la menținerea sănătății pielii, părului și unghiilor. Naturalis Vitamina C plus Zinc comprimate efervescente este remediul pentru creșterea imunității, susținerea sistemului nervos, reducerea oboselii și extenuării, putând fi admnistrat atât de copii cât și de adulți. Acesta are o aromă plăcută de lămâie. Produsul se poate achiziționa din farmaciile Catena.