Greșeli de evitat în rutina de îngrijire a tenului care pot afecta sănătatea pielii

Greșeli de evitat în rutina de îngrijire a tenului care pot afecta sănătatea pielii

Rutina ideală pentru îngrijirea tenului constă în curățare – tonifiere – hidratare. Indiferent dacă tocmai îți începi ziua sau te pregătești de culcare, alocă cel puțin 15 minute acestui proces de îngrijire a tenului, respectând următoarea regulă: aplică mai întâi produsele cu textură lejeră, treptat, și abia apoi cremele cu consistență mai grasă.

Pare simplu, însă nu este chiar așa. În timp ce unii pași în îngrijirea tenului pot fi ușor de intuit, alții sunt adesea uitați sau ignorați. Cu un cost: sănătatea pielii tale.

ADVERTISING

În acest articol îți arătăm câteva greșeli comune pe care multe femei le fac în rutina lor de îngrijire a tenului și cum le este afectată sănătatea pielii.

Te speli excesiv pe față

Indiferent că ai sau nu un ten cu probleme, nu este recomandat să te speli pe față mai des de două ori pe zi. Spălarea excesivă a feței, ori cu un produs agresiv, îți va aduce și mai multe probleme: piele uscată și iritată, roșeață și agravarea acneei. Folosește un gel de curățare delicat, pe bază de acid salicilic, apoi aplică câteva picături din serul cu vitamina C, care stimulează sinteza de colagen în stratul dermic și îmbunătățește aspectul tenului.

ADVERTISING

Nu folosești protecție solară

Expunerea la razele soarelui îți îmbătrânește pielea și, în timp, determină apariția ridurilor, modificarea texturii tenului și hiperpigmentarea. Multe femei omit să includă în rutina lor de îngrijire a tenului un produs cu factor de protecție solară, crezând că este necesar doar în zilele lungi de vară, petrecute la plajă. Nimic mai greșit! Dermatologii atrag atenția că, pentru un ten strălucitor la orice vârstă, trebuie să folosești protecție solară indiferent de anotimp!

ADVERTISING

Folosește cremele cu factor de protecție solară mai ales dacă urmezi un tratament cu ser acid salicilic 2% pentru curățare în profunzime. Acidul salicilic crește sensibilitatea pielii la soare.

Nu hidratezi suficient pielea

Hidratarea este elementul-cheie pentru o piele sănătoasă și strălucitoare, dar multe femei uită să aplice o cremă hidratantă adecvată după curățare. Dacă neglijezi acest pas din rutina de îngrijire a tenului, pielea ta poate deveni uscată și predispusă la apariția iritațiilor, ridurilor și chiar a leziunilor.

Hidratarea pielii este cu atât mai importantă după ce folosești manusi de exfoliere pentru a îndepărta celulele moarte care împiedică procesul de regenerare.

Adormi seara cu machiajul de peste zi

Deși este tentant uneori să sari peste demachiere înainte de culcare, fardurile și fondul de ten rămase pe ten pe timpul nopții îți vor bloca porii și îți pot cauza iritații sau chiar acnee.

Așadar, nu contează dacă te-ai întors acasă obosită, după o zi lungă la serviciu, ori dacă vii din club la primele ore ale dimineții. O curățare bună a tenului este esențială pentru sănătatea pielii tale.

În definitiv, o piele sănătoasă este rezultatul alegerilor corecte pe care le faci zi de zi.