Germania a decis să vaccineze cu Johnson & Johnson toate grupele de vârstă

Germania a decis să vaccineze cu Johnson & Johnson toate grupele de vârstă

Germania a decis, luni, să le propună tuturor adulţilor, pe bază de voluntariat, să fie vaccinaţi cu serul împotriva Covid-19 de la Johnson & Johnson, vaccin a cărui utilizare a fost restricţionată în mai multe ţări din cauza posibilelor reacţii adverse rare, dar grave.

Deoarece majoritatea celor de peste 60 de ani ar trebui să fie vaccinaţi până în iunie, Germania a decis să nu restricţioneze utilizarea vaccinului Johnson & Johnson la această grupă de vârstă, ci să permită tuturor adulţilor să beneficieze de acest ser după consultarea medicului lor, a declarat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, în cadrul unei conferinţe de presă, relatează AFP.

Ministrul a estimat că în jur de 10 milioane de doze de Janssen, denumirea vaccinului Johnson & Johnson în Europa, vor fi livrat în iunie/iulie în ţară.

Această decizie „pragmatică” ar trebui să permită „accelerarea campaniei de vaccinare” în Germania, a subliniat ministrul, adăugând că acele cazuri de tromboză depistate la persoanele care au primit acest vaccin au rămas „foarte rare” în lume.

Puţin peste o treime din populaţia Germaniei a primit până acum o primă doză de vaccin anti-COVID-19 şi 9% a primit două doze.

Ca şi în cazul vaccinului AstraZeneca, mai multe ţări au impus limite de vârstă pentru utilizarea Johnson & Johnson – la persoanele de peste 55 de ani în Franţa, la cele de peste 60 de ani în Italia, în timp ce Danemarca a decis să renunţe la vaccinarea cu acest ser.

Alte ţări, precum Islanda, au autorizat utilizarea acestui vaccin fără o limită de vârstă.

Unul dintre marile avantaje ale vaccinului Janssen este că o singură doză este suficientă pentru imunizarea împotriva COVID-19.

Ambele vaccinuri, bazate pe aceeaşi tehnologie, sunt suspectate că ar provoca un tip foarte rar de cheaguri de sânge, care în unele cazuri este fatal.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Germania intenţionează să ofere vaccinuri anti-COVID-19 adolescenţilor între 12 şi 18 ani până la sfârşitul lunii august, dacă Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) va autoriza vaccinul Pfizer-BioNTech pentru această grupă de vârstă.

Germania a crescut semnificativ ritmul campaniei sale de vaccinare în ultimele săptămâni, injectând peste un milion de doze în unele zile.

Germania vaccinează şi cu AstraZeneca adulţi de toate vârstele.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!