Galați: Mai multe cadre medicale au fost amendate pentru că nu purtau măşti de protecţie în spital

Galați: Mai multe cadre medicale au fost amendate pentru că nu purtau măşti de protecţie în spital

Nouă cadre medicale de la Spitalul Judeţean şi două de la Spitalul de Copii din Galaţi au fost amendate cu 5.000 de lei fiecare pentru că nu purtau măşti de protecţie în timpul serviciului.

Cadrele medicale care nu purtau măști au fost descoperite în timpul unei acţiuni desfășurate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Printre persoanele amendate este şi un medic de la Spitalul Judeţean, au anunţat inspectorii DSP Galaţi.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean susţin că unitatea medicală are echipamente de protecţie şi anunţă că toate cadrele medicale amendate ar putea fi sancţionate şi de conducerea unităţii medicale pentru că nu au purtat mască de protecţie.

ADVERTISING

„Spitalul dispune de destule echipamente de protecţie, cadrele medicale sancţionate erau dotate cu echipamente de protecţie, dar nu îl purtau corespunzător. Cu siguranţă (vor fi sancţionaţi - n.r.). Spitalul va face o anchetă, dar amenda probabil îi va sensibiliza”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi, Ionuţ Băneşanu.

Controalele s-au desfăşurat în weekend și, cu aceeași ocazie, au fost descoperite şi alte nereguli pentru care au fost sancţionate şi spitalele.

„Sancţiunile au fost aplicate pentru lipsa din dotarea unităţii a substanţelor dezinfectante pentru dezinfecţia veselei, pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situaţii epidemiologice deosebite şi pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor”, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

ADVERTISING

Valoarea totală a amenzilor este de 54.000 de lei. Controalele vor continua şi în perioada următoare.

Citește și:

Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Galați. O secție a fost închisă, medicii spun că sunt epuizați: Avem nevoie de perfuzii şi oxigen ca să putem să o luăm de la capăt

Tătaru trimite Corpul de control şi Inspecţia Sanitară la Spitalul Judeţean Galaţi, unde anchetele epidemiologice nu s-ar fi făcut corect

78 de cadre medicale din 11 secţii ale Spitalului Judeţean Galați au fost diagnosticate cu COVID-19

ADVERTISING

Zeci de muncitori de la Şantierul Naval Damen din Galaţi, confirmați cu coronavirus

Caz de coronavirus și la Penitenciarul Galați, după Rahova


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇