Franţa va primi peste 1 milion de doze de vaccin anti-COVID până la finalul anului

Franţa va primi peste 1 milion de doze de vaccin anti-COVID până la finalul anului

Franţa va primi „de acum şi până la finalul anului” în jur de 1,16 milioane de doze de vaccin contra COVID-19, a anunţat miercuri premierul Jean Castex, în faţa Adunării Naţionale, relatează AFP.

„Trebuie să primim 677.000 de doze suplimentare în jur de 5-6 ianuarie”, apoi „aproape 1,6 milioane de doze în februarie”, a precizat premierul în timpul prezentării strategiei de vaccinare a Guvernului. 

În total, Franţa a comandat în jur de 200 de milioane de doze cu scopul de a vaccina 100 de milioane de persoane pentru că vaccinul necesită două injecţii la interval de câteva săptămâni.        

ADVERTISING

Aproape 3,5 milioane de doze primite în următoarele două luni vor permite vaccinarea a 1,7 milioane de francezi, în special persoanele în vârstă sau vulnerabile şi personal medical

"Această strategie de implementare a vaccinurilor va fi progresivă" în timpul "primului semestru" 2021, a subliniat Jean Castex insistând pe "provocarea logistică".  

"Nu toate vaccinurile sunt la fel şi în consecinţă logistica necesară pentru a ajunge la distribuire va fi diferită", a adăugat premierul, referitor la vaccinul Pfizer/ BioNTech, primul dezvoltat care trebuie păstrat la  -70 de grade Celsius. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Premierul a promis de asemenea că Executivul va fi şi "mai transparent în această fază a gestionării pandemiei". 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇