Franţa va primi peste 1 milion de doze de vaccin anti-COVID până la finalul anului

Franţa va primi peste 1 milion de doze de vaccin anti-COVID până la finalul anului

Franţa va primi „de acum şi până la finalul anului” în jur de 1,16 milioane de doze de vaccin contra COVID-19, a anunţat miercuri premierul Jean Castex, în faţa Adunării Naţionale, relatează AFP.

„Trebuie să primim 677.000 de doze suplimentare în jur de 5-6 ianuarie”, apoi „aproape 1,6 milioane de doze în februarie”, a precizat premierul în timpul prezentării strategiei de vaccinare a Guvernului. 

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În total, Franţa a comandat în jur de 200 de milioane de doze cu scopul de a vaccina 100 de milioane de persoane pentru că vaccinul necesită două injecţii la interval de câteva săptămâni.        

Aproape 3,5 milioane de doze primite în următoarele două luni vor permite vaccinarea a 1,7 milioane de francezi, în special persoanele în vârstă sau vulnerabile şi personal medical

„Această strategie de implementare a vaccinurilor va fi progresivă” în timpul „primului semestru” 2021, a subliniat Jean Castex insistând pe „provocarea logistică”.  

„Nu toate vaccinurile sunt la fel şi în consecinţă logistica necesară pentru a ajunge la distribuire va fi diferită”, a adăugat premierul, referitor la vaccinul Pfizer/ BioNTech, primul dezvoltat care trebuie păstrat la  -70 de grade Celsius. 

Premierul a promis de asemenea că Executivul va fi şi „mai transparent în această fază a gestionării pandemiei”.