Fetița de 5 ani cu boala Wilson, care a fost supusă unui transplant de ficat, este în stare critică

Fetița de 5 ani cu boala Wilson, care a fost supusă unui transplant de ficat, este în stare critică

Fetița în vârstă de 5 ani, care suferă de boala Wilson și care a fost supusă unui transplant de ficat, este în stare critică, informează instituţia medicală, într-un comunicat de presă.

„După o perioadă cu evoluţie favorabilă, starea clinică a fetiţei transplantate a suferit agravare progresivă în ultimele 3 zile. În cursul zilei de astăzi s-a reintervenit chirurgical identificându-se complicaţii ale anastomozei biliare, care au fost corectate. În acest moment starea fetiţei este critică, necesitând măsuri susţinute de terapie intensivă”, afirmă sursa citată.

ADVERTISING

Transplantul de ficat la fetiţa cu hepatită severă, care s-a dovedit a avea boala Wilson, o afecțiuni genetică rară, a fost realizat la începutul lunii mai, donatorul fiind un tânăr de 17 ani.

Transplantul hepatic a fost realizat în cadrul Şcolii de Chirurgie a Institutului Clinic Fundeni.

Echipa chirurgicală şi de îngrijire a fost compusă din specialişti de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu".

După transplant, medicii spuneau că sunt optimiști și că în două săptămâni, cel mult o lună, fetița poate fi externată din spital. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇